Hava Durumu

Doğum kontrol hapı hayatını kararttı! 1 hafta sonra çığlıklar içerisinde hastaneye koştu!

17 yaşındaki genç kız doğum kontrol hapı kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra çığlıklar içerisinde hastaneye kaldırıldı. Bir hafta içerisinde yoğun sırt ağrısı çeken ve bir bacağının diğerine göre büyümeye başladığını fark eden genç kız soluğu hastanede aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Doğum kontrol hapı hayatını kararttı! 1 hafta sonra çığlıklar içerisinde hastaneye koştu!

İngiltere'de yaşayan Nicole Leadbitter, 17 yaşında başladığı doğum kontrol hapından dolayı yaşamını yitirme noktasına geldi. Şu anda 20 yaşında olan Nicole, neredeyse üç senedir hapların yol açtığı yan etkilerin acısıyla uğraşıyor. 

The Sun'da yer alan habere göre, Doğum kontrol haplarını kullanmaya başladıktan bir hafta sonra yoğun sırt ağrısı ve hemen ardından sol bacağında hissettiği şişlik sebebiyle acı içerisinde hastanenin yolunu tuttu. 

Sol bacağında derin ven trombozu ve akciğerlerinde pulmoner emboli teşhisi konuldu; eğer tıbbi yardım almak için daha uzun süre bekleseydi, bu durum onu öldürebilirdi.

Şimdi, üç yıl sonra, 20 yaşındaki Nicole, kendisinin başına geleceğini düşünmediği için diğer kadınları semptomlara karşı uyarmak istiyor.

ACI İÇİNDE ÇIĞLIK ATTIM 

Nicole, "Genel yan etkilere ve yaygın olanlara baktım, ancak nadir veya nadir görülen yan etkiler hakkında çok fazla düşünmedim çünkü bunların benim başıma geleceğini hiç düşünmemiştim" dedi. İnsanları hapı almanın risklerini düşünmeye davet ediyorum.

Tanıdığınız birinin bu işe dahil olması ve iyi olması sizin de iyi olacağınız anlamına gelmez. Ayrıca genç kızlar arasında bunun bir yan etki olduğu konusunda farkındalık yaratmak isterim çünkü hastanede acı içinde çığlık atana kadar ne olduğunu bilmiyordum" dedi 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.