Hava Durumu

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine atılan bir dizi rokete ilişkin yaptığı açıklamanın ardından İsrail ordusu Gazze'ye saldırı başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattı!

Lübnan'dan İsrail'e atılan füzeler ve havan mermilerinin ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iki aydır toplanmayan güvenlik kabinesini toplantıya çağırdı.

Toplantının açılışında konuşan Netanyahu, "Düşmanlarımız yanılmasın. Hiçbir iç tartışmamız düşmanlarımıza her zaman her yerde karşılık vermemize engel olmayacak. Hepimiz, istisnasız, bu konuda birlik içindeyiz" dedi.

"Düşmanlarına saldırılarının bedelini ödeteceklerini" belirten Netanyahu, "İsrail halkı, sınandığı zaman bir araya geldiğini, ordusu ve diğer güvenlik birimlerinin ülkesini ve halkını korumak için eylemlerini destekleyeceğini, düşmanlar bir kere daha görecek" diye konuştu.

Netanyahu'nun güvenlik kabinesi toplantısına, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi, ordu ve diğer güvenlik birimlerinden üst düzey isimler katıldı.

İsrail basını da İsrail'in Lübnan sınırına yakın bölgeleri ile merkez ve Gazze Şeridi çevresindeki saldırı sığınaklarının açılacağını yazdı.

Netahyahu'nun konuşmasının üzerinden yaklaşık 2 saat sonra İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu.

Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, savaş uçaklarının Gazze'ye bombardıman düzenlediğini ve yoğun patlama sesleri duyduklarını söyledi.

LÜBNAN SINIRINDA UÇAK SESLERİ

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, açıklamasının ardından Lübnan'ın güneyinde İsrail'e ait savaş uçaklarının sesi yoğun bir şekilde duyulmaya başlandığı belirtildi

İsrail'in Lübnan'a olası bir saldırısını takip etmek için başkent Beyrut'tan gelen birçok gazeteci, güneydeki Sur kentinin El-Kalayla beldesinde civarında beklemeye devam ediyor

İSRAİL SIĞINAKLARINI AÇTI

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yaptığı açıklamada, "İsrail'in güvenliğini sağlamak için tüm düzeylerde harekete geçeceğini" belirtti. İsrail basını, ülkenin Lübnan sınırına yakın bölgeleri ile merkez ve Gazze Şeridi çevresindeki saldırı sığınaklarının açılacağını geçti. ABD’nin İsrail Büyükelçiliği'nin personeline Lübnan sınırı çevresinden uzak durmaları uyarısı gönderdiği aktarıldı. Aynı şekilde, İsrail ordusunun istihbarat ve savaş rolündeki askerlerine üstlerine teslim olmaya hazır olmaları talimatı verildiği paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.