Hava Durumu

Rusya'dan KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım!

Rusya merkezli haber ajansı TASS'a konuşan bir yetkili, çok yakında Lefkoşa'nın kuzey kesiminde konsolosluk hizmeti verileceğini söyledi. Moskova yönetiminin bu hamlesi "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Rusya'dan KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım!

Rusya merkezli TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk açma kararı aldığını dünyaya duyurdu.

"ÇALIŞMALAR DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILACAK"

Rusya'nın GKRY Büyükelçiliğinden bir yetkili, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak" açıklamasında bulundu.

KONSOLOSLUK ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın uzun süredir Kıbrıs'ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

50 BİNDEN FAZLA RUS YAŞIYOR

Rusya'nın konsolosluk açma kararı kamuoyunda "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak yorumlandı. Elde edilen verilere göre Ada'nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.