Hava Durumu

Ünlü yönetmen ve oyuncu eşi boğazları kesilmiş halde ölü bulundu!

İranlı yönetmen Dariush Mehrjoui ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar, işkence edilmiş halde evlerinde ölü bulundu. Mehrjoui ve eşi Mohammadifar'ın boyunlarında bıçak yaraları tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2023 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ünlü yönetmen ve oyuncu eşi boğazları kesilmiş halde ölü bulundu!

İran Haber Ajansı'na (IRNA)'da yer alan habere göre, ihbar üzerine İranlı yönetmen Dariush Mehrjoui ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar'ın ikamet ettiği adrese giden polis çiftin işkence yapılmış bedenleri ile karşılaştı. Polis ünlü çiftin boyunlarında bıçak yaraları tespit etti. İran polisi cinayetin faili ya da faillerini şimdilik meçhul olduğunu söyledi.

"CİNAYETİN SEBEBİ BİLİNMİYOR"

Polis yetkilisi, "Cinayetin sebebi hala bilinmiyor. Deliller bu cinayetin, soğuk silahların boyun ve vücut kısımlarında sebep olduğu yaralanmalar sonucu işlendiğini gösteriyor." dedi.

83 yaşındaki usta yönetmen Mehrjui'nin hayranları sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi. Dariush Mehrjui, 1970'lerin başında İran'ın yeni film dalgasının kurucularından biri olarak anılıyordu.

Yönetmenin İkinci filmi İnek, bu akımın ilk filmi olarak kabul ediliyor. Mehrjui’nin filmlerinin çoğu edebiyattan esinlenmiş ve İranlı ve yabancı yazarların roman ve oyunlardan uyarlanmıştır.

Dariush Mehrjui 1959'da UCLA Sinema Bölümü'nde okumak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmıştı. Burada, kendisine oyuncularla nasıl çalışılacağını öğrettiğini söylediği efsane yönetmen Jean Renoir'ın öğrencisi oldu.

Memleketi İran'a döndüğünde, sinema kariyerinden önce, 1964 yılında Pars Review adlı kendi edebiyat dergisini kurdu. Mehrjui 1969’da çektiği ikinci filmi “Gav” (İnek) ile İran sinemasının efsaneleri arasına girmişti.

Mehrjui kariyeri boyunca, 1998 yılında Chicago Uluslararası Film Festivali'nden Gümüş Hugo ve 1993 yılında San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nden Altın Deniz Kabuğu da dahil olmak üzere birçok ödül aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.