Hava Durumu

Yeni Solingen vahşeti! 4 Türk'ün can verdiği yangın kundaklama çıktı...

Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı binada çıkan ve aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybettiği 9 kişinin ise yaralandığı yangının kundaklama olduğu ortaya çıktı. Solingen Belediyesi yaşanan faciadan sonra kent genelinde yas ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yeni Solingen vahşeti! 4 Türk'ün can verdiği yangın kundaklama çıktı...

Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı binada çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, yangının kundaklama olduğu belirlendi. Belediye tarafından yas ilan edildi.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, 4 katlı binanın 2. katında başlayan yangına çatı katındaki evlerinde gece uyurken yakalanan aynı aileden 2'si çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 9 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Yangından sonra binadaki 21 kişinin tahliye edildiği belirtilen açıklamada, dumandan etkilenen çok sayıda kişinin olay yerinde tedavi altına alındığı ifade edildi.

Polis binada yaşayanların kimliklerine ilişkin açıklama yapmazken, çevre sakinlerinden edinilen bilgiye göre, ölen kişilerin Bulgar Türk'ü olduğu belirtildi. - İnceleme sürüyor Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Solingen'de yaşanan olayın kendisini derinden etkilediğini söyledi. Wüst, "Korkunç bir trajedi. İnsanlar beklenmedik bir şekilde hayatlarından koparılıyor. Düşüncelerim, tamamen iyileşmelerini dilediğim yaralılar ve yakınlarıyla birlikte. Olay yerindeki kurtarma ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach da olay yerinde inceleme bulundu. Belediye binasındaki bayrakların yarıya indirileceğini belirten Kurzbach, ölenler için üzüntü duyduğunu belirtti, yaralılara acil şifa diledi. Kurzbach, "Sizden beklemenizi ve daha sonraki araştırmaların neler ortaya çıkaracağını görmenizi rica ediyorum. Bana göre, böyle bir anda herkesin spekülasyon yapmaktan kaçınması gerekiyor. Polis ve savcılık yapılması gereken her şeyi yapıyor." dedi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemenin sürdüğü kaydedildi.

SOLİNGEN FACİASI

Yaşanan bu acı olay, akıllara 1993'teki Solingen Faciası'nı getirdi.

Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde meydana gelen saldırıda, dört aşırı sağcı Alman, Genç Ailesi'nin evini kundaklamış, olayda Gürsün İnce, Hatice, Hülya, Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.