Hava Durumu

Yine Kur'an-ı Kerim yine aynı saygısızlık! Yaktı, yırttı, üstüne bastı!

İsveç'te aşırı sağcı politikacı Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'i yakmasına tepkiler devam ederken bir skandal da Hollanda'da gerçekleşti. Pegida'nın Hollanda'daki lideri Wagensveld, Kuran-ı Kerim'i önce yırttı sonra yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yine Kur'an-ı Kerim yine aynı saygısızlık! Yaktı, yırttı, üstüne bastı!

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakmasının sonrasında Türkiye ve İslam dünyası ayağa kalktı. Paludan'dan sonra bir çirkin saldırı da Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşti.

ÇİRKİN SALDIRIYI SOSYAL MEDYADA ANLARI PAYLAŞTI

Pegida'nın Hollanda'daki lideri Edwin Wagensveld, dün geçici Temsilciler Meclisinin önünde elinde Kur'an'la açıklamalar yaparak gösteri yaptı. Hollanda'nın diplomatik merkezi olarak bilinen Lahey'de gerçekleşen skandal gösteriyi Wagensveld, sosyal medya hesabından da paylaştı. Görüntülerde Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırttığı, yaktığı ve kitabın üstüne bastığı görüldü.

İLK SKANDALI DEĞİL

Daha önce de 2 kez aynı eylemi gerçekleştirdikten sonra gözaltına alınan Wagensveld'e bu kez ise hiçbir müdahalede bulunulmaması dikkat çekti.

PALUDAN DA KUR'AN- KERİM YAKMIŞTI

Türkiye'den NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç'te İslam karşıtı gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan, tepkilere rağmen 21 Ocak'ta Kur'an-ı Kerim yaktı.

Skandala tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, açıklamada "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eyleme sert tepki göstererek "Bu bir ifade hürriyeti değildir; tüm insani değerlere karşı düşmanca bir yaklaşımdır. İsveç makamları insanlığa karşı suç olan bir eylemin parçası olmuştur" dedi.

Yaptığı saldırının ardından konuşan Paludan, ölüm tehditleri aldığını vurgulayarak "Türkiye'ye karşı gol attığımı sanıyordum. İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.