Hava Durumu

ÖSYM duyurdu: Sonuçlar açıklandı!

ALES sonuçları sorgulama ekranı, ÖSYM'den gelen duyuru sonrasında erişime açıldı. Her yıl 3 kez yapılan ALES sınavının ilki bu yıl 16 Nisan'da yapıldı. Sınava katılım sağlayan yüksek lisans adayları, bugün açıklanan ALES sonuçlarının nasıl sorgulanacağını merak ediyor. İşte ALES/1 sınav sonuçları sorgulama ekranı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
ÖSYM duyurdu: Sonuçlar açıklandı!

2023 ALES/1 sınav sonuçları açıklandı. Üniversite mezunu adayların yüksek lisans yapmak için katılım sağladığı ALES sınavı 16 Nisan'da gerçekleşmişti. ÖSYM tarafından duyuru sonrasında ALES sonuçları bugün açıklandı. İşte ALES/1 sınav sonuçları sorgulama ekranı.

2023 ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

16 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 10 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.