Hava Durumu

'Üniversite harçları geri getirildi' iddiasının ardından açıklama geldi! 'Eğitime başlayacak...'

Sosyal medyada "Üniversite harçları geri getirildi" iddiaları bir anda gündem oldu. Bu iddiaların üzerine İletişim Başkanlığından hızla bir açıklama geldi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddianın doğru olmadığını duyurdu. Açıklamada "Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir." denildi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
'Üniversite harçları geri getirildi' iddiasının ardından açıklama geldi! 'Eğitime başlayacak...'

"Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, üniversite harçları geri getirildi. İkinci öğretimin yanı sıra artık birinci öğretim öğrencileri de harç ödeyecek." iddialarının ardından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada bu iddianın doğru olmadığı duyuruldu. Söz konusu açıklamada "Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir." ifadeleri yer aldı.

"KARARDA GEÇEN ÖDEMELER, SADECE YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLER VE PROGRAM SÜRELERİNİ AŞAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİDİR"

DMM'nin açıklamasında şu ifadeler de kullanıldı:

Resmi gazetede yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı öğrenci harçları ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararına göre, geçen yıllarda olduğu gibi devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak olan ve eğitimi devam eden öğrenciler yine harç ödemeyecektir.

Bu durum, kararın 1'inci maddesi 3 numaralı fıkrasında açıkça belirtilmiştir. Aynı madde, geçen yıl yayımlanan kararda da mevcuttur. Belirtilen ödemeler devlet tarafından karşılanmaya devam edecektir.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda geçen ödemeler, sadece yurt dışından gelen öğrenciler ve program sürelerini aşan (okulu uzatan) öğrencilerle ilgilidir.

"Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, üniversite harçları geri getirildi. Yeni eğitim yılında ikinci öğretimin yanı sıra artık birinci öğretim öğrencileri de harç ödeyecek" iddiası doğru değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.