Hava Durumu

1 saatlik asgari ücret ile Türkiye ve dünyada neler alınabilir?

Türkiye'de açlık sınırı 9 bin 769 lira ile yeni asgari ücreti ezip geçerken sosyal medya fenomeni Mert Genco, 1 saatlik kazançla Türkiye’de ve dünyada marketten neler alabileceğini gözler önüne serdi. Türkiye'de 1 saatlik asgari ücretle sadece 15'li yumurta alınabilirken Kanada'da 15,5 dolar ile 5 paket ürün alınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
1 saatlik asgari ücret ile Türkiye ve dünyada neler alınabilir?

Türk Lirası'nın değer kaybı ve rekor enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı son bir yılda büyük ölçüde arttı. Hayat pahalılığının sebebini ekonomi politikası yerine zincir marketleri gösteren iktidarın 8 bin 506 lira olarak açıkladığı yeni asgari ücret yeni yılda gelen zamlarla şimdiden eridi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun ocak ayı Açlık-Yoksulluk Araştırması’na göre; dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bir önceki aya göre 737 lira artış göstererek 9 bin 769 lira ile asgari ücreti geçti. Yoksulluk sınırı ise 870 lira artarak 26 bin 994 lirayı buldu.

Türkiye’de ve dünyada serileriyle sık sık gündeme gelen sosyal medya fenomeni Mert Genco, yeni videosunda 1 saatlik asgari ücret üzerinden Türkiye’de ve dünyada alınabilecekleri paylaştı.

1 saatlik asgari ücretle Türkiye’de sadece yumurta alınabilirken; dünyanın diğer ülkelerinde kıyma, süt, muz gibi birçok ürünün alınabilmesi dikkat çekti.

Kısa sürede gündem olan video, sosyal medya kullanıcıları tarafından “coğrafya kaderdir” “vay halimize” başımızdaki beceriksizler yüzünden bu haldeyiz” yorumları aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.