Hava Durumu

Akaryakıt fiyatları yine değişiyor! Okkalı zammın ardından bu kez de indirim geliyor

Benzin, motorin (dizel), LPG (otogaz) fiyatları, dünyada yaşanan gelişmelere göre çok sık değişiyor. Dün motorine gelen 1 lira 16 kuruşluk zammın ardından, önümüzdeki hafta içi bu kez 69 kuruşluk indirim yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2022 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2022 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Akaryakıt fiyatları yine değişiyor! Okkalı zammın ardından bu kez de indirim geliyor

Yüksek döviz kuru ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında yaşanan değişkenlik, ülkemizde de benzin ve motorin fiyatlarına indirim ve zam haberleri olarak yansıyor.

MOTORİNDE İNDİRİM NE ZAMAN?

3 Aralık 2022 Cumartesi günü motorine gelen 1 lira 16 kuruş zammın ardından, indirim haberi geldi.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, 6 Aralık 2022 Salı gününden itibaren motorin fiyatlarına 69 kuruş indirim gelecek. İndirim pompaya yansıyacak.

BENZİN, MOTORİN (MAZOT), LPG (OTOGAZ) FİYATLARI (4 KASIM 2022)

* Bursa'da benzinin litresi 20 lira 35 kuruştan, motorinin litresi 23 lira 70 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 63 kuruştan satılıyor.

* İstanbul'da benzinin litresi 20 lira 19 kuruştan, motorinin litresi 23 lira 61 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 67 kuruştan satılıyor.

* Ankara'da benzinin litresi 20 lira 37 kuruştan, motorinin litresi 23 lira 77 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 63 kuruştan satılıyor.

* İzmir'de benzinin litresi 20 lira 37 kuruştan, motorinin litresi 23 lira 82 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 38 kuruştan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.