Hava Durumu

Altın uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı! Tarih vererek duyurdu

Finans analisti İslam Memiş, haziran ayı için dolar, altın ve gümüş fiyatları tahminini açıkladı. Memiş'in ons altın ile gram altına dair haziranda öngördüğü beklenti ise şaşırttı. Memiş, yatırımcısına haziran ayı için altında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Altın uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı! Tarih vererek duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube'daki "Haziran operasyonu, hazır ol!" başlıklı videosunda dolar, euro, ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş için haziran tahminlerini açıkladı. Memiş'in ons ve gram altınla ilgili farklı beklentileri ise dikkat çekti. 

İslam Memiş'in gram altın ve ons altın ile gümüş fiyatlarına dair haziran ayı beklentisi şöyle:

"Ons altın 1971 dolar seviyesinde. Gün içinde 1969-82 dolar aralığın işlem gerçekleştirdi. 1960 dolar ile birinci beklentimiz gerçekleşti. Haziran ayı birinci ya da ikinci haftada ikinci beklentimiz 1910 dolar seviyesi. 1955 dolara kadar geriledi, 2005 dolara kadar toparlanma olabileceğini, bu yükselişlerin kalıcı olamayacağını, haziran ayında bir operasyon olacağını bildirmiştim. 1960 dolar var ama aşağıda 1910 dolar da var aman dikkat edin. Haziran ilk ya da ikinci haftada 1910 doları beklemeye devam ediyoruz. Buralarda elinde dolar bulunduran için aslında son bir çıkış fırsatı veriyor. Dolar endeksinde de haziranda geri çekilme bekliyorum.

Gram altın TL Kapalıçarşı'da 1377-1388 lira aralığında. 1383-1404 lira aralığında işlemler gerçekleştirdi gram altın TL. Bu tarafta da her şey yolunda. Seçimlere kadar 1350-1450'yi bekliyoruz. İki haftadır takip ettiğimiz bant aralığı burası. Biz beklemeyi sürdürüyoruz. Yaz aylarında 1450 lira üzerinde rakamlar beklemeye devam ediyoruz. Haziranın ilk ya da ikinci haftasında ons altında geri çekilme beklentimiz varsa dolar kurundaki güçlü duruş gram altın TL fiyatını 1350 lira altına sarkmasına müsaade etmeyebilir.

Gümüş tarafında da beklentimiz karşılandı. 23.80 dolar ons gümüşte güçlü destek. 24 dolar test edildikten sonra haziran ilk ya da ikinci haftasında 22.80'e kadar gerileyen bir ons gümüş göreceğiz. Elinde dolar olan parite ile işlem yapmak isteyen haziran ayını bekleyebilir. Ons tarafında düşüş bekliyorum."

İslam Memiş'in dolar ve euro tahminleri ise şu şekilde:

Memiş, ilk olarak döviz rakamları konusunda tahminler yaptı: "Yeni bir haftaya başladık. Seçim öncesi haftasındayız. Döviz kurlarında atak olur mu, altın ve gümüş fiyatlarında son durum nedir? Borsada alım fırsatı sürüyor mu? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. Borsa 100 endeksi 4469 puanda ilk işlem gününü tamamladı. 0.72'lik değer kaybı var. Yol haritamızda değişiklik yok. Seçimlere kadar bant aralığı 4300-4800 bant aralığı olacak. 4500 altı rakamlar da alım fırsatı veriyor orta ve uzun vadede. Kurumsal şirketlere yatırım yapabiliyorsa, sabırlı ise borsada bu yıl kazançlı çıkılabilir.

Dolar kuru resmi tarafta uzun zamandır 20 lira seviyesini görmüyordu ancak dolar kurunda resmi kurda 20 lira görüldü. Kapalıçarşı'da 20.50-20.60 lira aralığında biraz baskılanan bir kur var. Dövizle ticaret yapan yatırımcısının da fiziki tarafta büfelerden 20.60'tan dolar aldığını gözlemliyoruz. Euro TL kuru 22.05-22.21 lira geniş bant aralığında. Euro dolar paritesi düşük olduğu için euro TL kuru geniş bant aralığında. Düşük fiyattan satmak istemedikleri için makas aralığı açılıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.