Hava Durumu

Arabasıyla bunları yapan sürücüler yandı! 3 bin 304 TL cezası var...

Trafik kazalarını önlemek, uyumu sağlamak için birçok kural bulunuyor. Karayolları Trafik Kanununa göre düzenlenen kurallara uyulmaması durumunda ise sürücüler ceza ödemek zorunda kalıyor. Yeni yılla birlikte ceza ödeme tutarlarına artış geldi. Bu cezaya yüzde 112 oranında zam yapıldı! İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Arabasıyla bunları yapan sürücüler yandı! 3 bin 304 TL cezası var...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor. Bilindiği üzere trafik kurallarına uymamak zaman zaman trafik kazaları gibi yıkıcı durumlarla sonuçlanabiliyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülerden alınan para cezalarına zam geldi. Kurallara uymayan sürücüler 3 bin 304 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

BUNU YAPAN BİN 917 TL ÖDEYECEK

Yayaya yol vermeme cezası yeni yılda yüzde 112 zamlı uygulanacak. Yaya geçidinden karşıya geçen yayaya yol vermeyen sürücüler artık 1.917 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

436 TL CEZASI VAR

Ayrıca araçta yüksek sesle müzik dinlemek ses kirliliği ve çevredeki kişilerin rahatsızlığına neden oluyor. Bu sebeplerden dolayı, araçta yüksek sesle müzik dinleyen sürücüye 436 TL para cezası uygulanacak.

TELEFON KULLANAN 951 TL ÖDER

Telefon kullanma cezası da güncellendi. Araba sürerken telefonla kullanan sürücüler bundan sonra 951 TL ödeyecek. Bu durum elektronik kameralar ve trafik polisleri tarafından tespit ediliyor.

Kurallara uymayan sürücüler toplamda 3.304 TL ceza ödeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.