Hava Durumu

Araç sahiplerine kötü haber! Trafik sigortasına büyük zam geldi...

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Araç sahiplerine kötü haber! Trafik sigortasına büyük zam geldi...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yayımlanan kararla, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 zamlandı.

Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak. Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında artırılabilecek.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre mayıs ayında otomobiline ve hasar durumuna göre azami brüt prim miktarı 1286 ila 5848 TL arasında değişiyor. Yeni zam göz önüne alındığında bu miktarlar haziran ayında 1608 ila 7310 TL arasında değişecek. Bu karar olmasaydı primler aylık zam oranı olarak belirlenen yüzde 2.25 oranında artacaktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.