Hava Durumu

Asgari ücret için yeni hesap! İşte ortaya çıkan rakamlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli zammı sonrası Temmuz ayında maaşların arttırılması için talimat verirken milyonlar 'Brüt-Net asgari ücret 2023 ne kadar olacak?" sorusu şimdiden merak etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Asgari ücret için yeni hesap! İşte ortaya çıkan rakamlar...

Emekli maaşı zammı sonrası milyonlarca çalışanın beklediği haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan 'asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna net bir yanıt vererek 'Temmuz' ayını söyledi. Buna göre asgari ücret tespit komisyonu Haziran ayında tekrar toplanarak yılın ikinci yarısı için yeni bir asgari ücret belirleyecek.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberinde, normal şartlarda asgari ücret her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor ve bütün yıl uygulanıyor. Ancak geçtiğimiz yıl Ocak ayında belirlenen asgari ücret Haziranda toplanan komisyonca bir ara zam ile artırılmış ve net 5.500 TL'ye çıkartılmıştı. Yapılan zam oranı ise yüzde 30 olmuştu. Yıllık artışa bakıldığında ise yüzde 90'ın üzerinde bir asgari ücret zammı yapılmış oldu.

kez brüt asgari ücret 12.010 TL'ye net asgari ücret ise 10.200 TL'ye çıkacak.

MART AYI ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı üzerinde doğrudan etki eden enflasyon rakamları böylece bir kez daha önem kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon oranını 3 Nisan Pazartesi günü duyuracak. Böylece 3 aylık enflasyon rakamı da belli olacak. Mart ayı enflasyonu öncesi içinse kritik öneme sahip enflasyon tahmini ise şimdiden netleşti. Ekonomistler Mart ayında enflasyonun yüzde 2,85 artış yönünde gerçekleşmesini bekliyor. Bu kapsamda Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat'ta ise yüzde 3,15'lik artış gösteren enflasyonun Mart ayında yüzde 2,85 gelmesi halinde 3 aylık zam oranı şimdiden yüzde 13,14 olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.