Hava Durumu

Asgari ücret pazarlığında kriz! İşveren tarafı, Türk-İş'in teklifini duyunca masadan kalktı...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan milyonların beklediği karar çıkmadı. İşçi temsilcisi Türk-İş teklifini 9 bin TL olarak açıklarken, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu rakamı kabul etmedi ve masadan kalktı. Uzlaşma sağlanamaması nedeniyle nihai karar için son toplantı beklenecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Asgari ücret pazarlığında kriz! İşveren tarafı, Türk-İş'in teklifini duyunca masadan kalktı...

Asgari ücret zammında sona doğru geliniyor. Milyonlar çıkacak kararı heyecanla beklerken, taraflar üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ilk açıklama işçi tarafı Türk-İş'ten geldi.

TÜRK-İŞ: BİZİM TEKLİFİMİZ 9 BİN TL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." ifadelerini kullandı

TARAFLAR ANLAŞMA SAĞLAYAMADI

Bakan Bilgin geçtiğimiz günlerde bugünkü toplantıda uzlaşma sağlanacağını söylemişti. Ancak asgari ücretlilerin beklediği haber gelmedi. Masada çetin bir pazarlığa girişen taraflar anlaşma sağlayamadı.

KARAR SON TOPLANTIYA KALDI

Türk-İş pazarlıkta 9 bin TL'yi önerirken, işveren temsilcisi TİSK'in bu rakama sıcak bakmadığı öğrenildi. Uzlaşma sağlanamadığı için nihai karar için son toplantı beklenecek. Taraflar anlaşamasa da son toplantı sonrası kesin karar açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.