Hava Durumu

Aşure cep yakıyor: Maliyeti yüzde 85 arttı

Her yıl Muharrem Ayının 10’ncü gününde hazırlanan aşurenin maliyeti, raf ve pazarlardaki artışla birlikte yüzde 85 oranında arttı. Tüm Türkiye genelinde Hicri takvimin birinci ayı olan Muharrem ayı içerisinde bol bol kaynayan aşure kazanları cep yakmaya başladı. Market ve pazarlardaki fiyat artışları aşureye de yansıdı. Geçen yıl 25 kişilik bir aşurenin ortalama maliyeti 45 TL

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Aşure cep yakıyor: Maliyeti yüzde 85 arttı

Her yıl Muharrem Ayının 10’ncü gününde hazırlanan aşurenin maliyeti, raf ve pazarlardaki artışla birlikte yüzde 85 oranında arttı.

Tüm Türkiye genelinde Hicri takvimin birinci ayı olan Muharrem ayı içerisinde bol bol kaynayan aşure kazanları cep yakmaya başladı. Market ve pazarlardaki fiyat artışları aşureye de yansıdı. Geçen yıl 25 kişilik bir aşurenin ortalama maliyeti 45 TL iken, bu yıl 80 TL’ye kadar çıktı. Her ne kadar içerisine konulan malzemenin bolluğu ve çeşidinin fazlalığına göre fiyatlar değişse de, bakliyat ve kuruyemiş ürünlerindeki fiyat artışları nedeniyle Aşurenin maliyeti de geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 85 oranında arttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.