Hava Durumu

Bakan Bilgin'den asgari ücret mesajı: ' Salı günü uzlaşmaya varacağız...'

Asgari ücret 2023 zammı ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? sorusu milyonların gündeminde yer alıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık Salı günü üçüncü kez biraraya gelmeye hazırlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika 'uzlaşı' mesajı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2022 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2022 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bakan Bilgin'den asgari ücret mesajı: ' Salı günü uzlaşmaya varacağız...'

20 Aralık Salı günü milyonların geliri olan yeni asgari ücret rakamını belirlemek için son kez masaya oturması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için flaş bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, geçtiğimiz gün de olduğu gibi , "Salı günü asgari ücret müzakeresinde uzlaşmaya varacağız" mesajını paylaştı. Ayrıca, "Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadesini kullandı.

"UZLAŞMAYI DEVLET BELİRLER"

Bakan Bilgin, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde, salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını hatırlattı. Toplantıda asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz."

SALI GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini belirterek, "Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.