Hava Durumu

Bakkallar da Tarım Kredi ürünü satacak! Pilot iller belli oldu...

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kurumun ürünlerinin bakkallarda da satılacağını açıkladı. Projenin kasım ayı itibarıyla başlaması beklenirken, Konya, Ankara, Mersin gibi şehirler de pilot il olarak seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2022 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2022 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bakkallar da Tarım Kredi ürünü satacak! Pilot iller belli oldu...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, yeni bir projeyle bakkal ve mahalle marketlerinde ürünlerini tüketiciyle buluşturacak. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki işleyişi ve kurumun gelecek döneme ait yatırım hedeflerini düzenlenen bir basın toplantısıyla paylaştı.

Aydın, ağustos ayında yapılan indirimlerin bekleneni verememesi konusundaki kamuoyu eleştirilerine operasyonel sıkıntıların yol açtığını savundu. Aydın, “İnsan kaynağı ve depolar ile ilgili sıkıntılar yaşadık. Aksamalar oldu" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Malı bittiği halde talep etmeyen market, malı olup da göndermeyen depocu da oldu. Çok aksaklık yaşadık. Depo olmadan bu işin olmadığını gördük. Ben de depoda varken markette olmadığını gördüm ama bu durumu hızlıca toparlıyoruz. Depo ihtiyacımız vardı. Şimdi Hendek, Lüleburgaz, Kayseri, Trabzon ve Diyarbakır’da yeni depo yatırımları yaptık. Bunların yarısı açıldı."

ÜRÜNLER BAKKALLARDA DA SATILACAK

Dünya gazetesinden Yener Karadeniz'in haberine göre; Toplantıda verilen bilgilere göre kurumun halihazırda bin 300 satış noktası, 6 fabrikası, 40 deposu ve 7 bin 939 çalışanı bulunuyor. Aydın, bu kapsamda hedefleri ile ilgili şunları kaydetti:

Yıl sonunda satış noktası sayısını bin 863’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu bizim kuruluş yılımız aynı zamanda. Geçen yıl 5,2 milyar TL olan ciromuzun bu yıl 12,3 milyar TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Çalışan sayısında da yıl sonunda 10 binli rakamlara geliriz. Ancak burada önemli bir projemiz daha var. Bin 300 satış noktasını hızlı artırmak çok zor. Onun için arayışlara girdik. O arayışlardan biri de bakkal projesi.

PİLOT İLLER BELLİ OLDU

İş ortakları, partnerler ile anlaşma yapacağız, marketinin bir bölümünü bize tahsis edecek. Bizim sattığımız fiyatlar ile satacak biz de ona iskonto uygulayacağız. Bu şekilde yıl sonu ya da 2023’ün ilk çeyreğinde satış noktası sayımızı 2 bin 500-3 bin rakamlarına çıkarmayı hedefliyoruz.

Kasım ayı itibari ile Konya, Ankara ve Mersin’i pilot bölge seçtik. Ordan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacağız.

Şirket bu kapsamda 750 milyon TL yatırım planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.