Hava Durumu

Bitcoin uzun zaman sonra kritik eşiğin üzerinde!

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin 17 bin doları aşmasından günler sonra yeni bir kritik seviyeyi kırdı. Aralık ortasından bu yana ilk kez 18 bin doların üzerine tırmanarak 18 bin 250 doları gördü.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bitcoin uzun zaman sonra kritik eşiğin üzerinde!

Kripto varlıklar piyasalarda risk iştahının artmasıyla yükseldi. Bitcoin 17 bin doları aşmasından günler sonra yeni bir kritik seviyeyi kırdı. Son 24 saatte yüzde 4.6 yükselen dünyanın en büyük kripto parası aralık ortasından bu yana ilk kez 18 bin doların üzerine tırmanarak 18 bin 250 doları gördü.

Sözcü'nün haberine göre Bitcoin sabah saatlerinde 18 bin 130 seviyesinde hareket ederken Ethereum da yüzde 5 değer kazanarak bin 400 dolara kadar yükseldi. Ripple yüzde 4 artışla 0,373 dolar, Cardano (ADA) yüzde 3 artışla 0,324 dolar, Dogecoin yüzde 2,7 artışla 0,079 dolardan işlem gördü.

ENFLASYONUN GERİLEMESİ BEKLENİYOR

Kripto para piyasasında bugün gözler ABD'de açıklanacak aralık ayı enflasyon verisinde olacak. Bu veri, Fed’in enflasyonla mücadelede attığı şahin adımların etkilerinin görülmesi açısından da önem taşıyor. Kasımda yıllık enflasyon yüzde 7,1 olarak açıklanmıştı. Piyasa, enflasyonun aralıkta yüzde 6,5’e gerilemesini bekliyor.

FTX'İN 5 MİLYAR DOLARLIK VARLIĞI GERİ ALINDI

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşayan ve kasım ayında ABD'de iflas sürecini başlatan FTX dün şirketin nakit ve dijital olmak üzere 5 milyar doların üzerinde likit varlığının geri alındığını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.