Hava Durumu

Dolar benzin ve motorin fiyatlarını çarptı! Dev zam geliyor...

Brent petrolün yükselmesiyle beraber akaryakıt fiyatlarına da zam gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre 18 Mayıs Çarşamba günü benzin ve motorine dev zam geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Dolar benzin ve motorin fiyatlarını çarptı! Dev zam geliyor...

Dünyayı kasıp kavuran Rusya-Ukrayna savaşının etkileri piyasaları derinden etkilemeye devam ediyor.

Brent petrolün 115 dolar seviyelerine çıkmasıyla akaryakıt fiyatlarına da peş peşe zamlar gelmeye başladı. Benzin ve motorine son 1 haftada 2 defa zam geldi. Son zamlardan sonra benzinin ve motorinin litre 22 lirayı geçti. Araç sürücülerini derinden sarsan bu zam haberleri kontak kapatma derecesine getirdi.

YİNE ZAM GELİYOR

Dolar/TL kurunda yaşanan ani yükseliş nedeniyle Çarşamba gece yarısından itibaren benzin ve motorine 75-85 kuruş arası zam beklentisi oluştu. Benzin ve motorine 75-85 kuruş gelecek zam sonrası benzinin litre fiyatı 24 liraya dayanacak.

GÜNCEL FİYATLAR

Bursa'da motorinin litre fiyatı 22,16 TL, benzin ise 22,89 TL'den satılıyor.  İstanbul'da motorin litre fiyatı 22 lira 3 kuruş, benzinin litresi ise ortalama 22 lira 82 kuruştan pompalara yansıyor.

İzmir'de benzin litre fiyatı 22,95 TL, motorin litre fiyatı 22,14 TL,  Ankara'da benzin litre fiyatı 22,93 TL  motorin litre fiyatı 22,13 TL.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS İNDİRİM VE ZAMMI HALA DUYURMUYOR

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.