Hava Durumu

Dünyada ucuzluyor, Türkiye'de sessizlik! '#OİndirimGelecek'

Benzin ve mazot fiyatı (motorin) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol savaş öncesi seviyelere geri çekildi. Düşüş ile birçok ülke benzin fiyatı ve motorin fiyatları için ya indirime gitti, Türkiye'de ise fiyatlar değişmedi. Sosyal medyada #OİndirimGelecek etiketi ile kampanya başlatan vatandaşlar yetkililerin bir an evvel duruma müdahale etmesi için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Dünyada ucuzluyor, Türkiye'de sessizlik! '#OİndirimGelecek'

Uzun zamandır rekor üstüne rekor kıran petrol fiyatları son günlerde inişe geçti. Brent tipi petrolün varil fiyatı bir hafta içerisinde 10 dolardan fazla değer kaybederek, 84 dolara kadar geriledi. Amerikan petrolü ise 80 dolara indi.

ÜLKELER TEK TEK FİYATLARI İNDİRİYOR

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik tüm dünyanın gündeminde yer alırken Çin’den akaryakıt fiyatlarına ilişkin kritik bir karar geldi. Ülkenin ana ekonomik planlama organı Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yaptığı açıklamada, benzinin ton fiyatını 290 yuana (40,88 dolar), motorinin ise 280 yuana (39,47 dolar) düşürüldüğünü bildirdi. Benzer bir indirim bir diğer Asya ülkesi olan Güney Kore’de de devreye alındı.

ABD’de ise Başkan Joe Biden, “Akaryakıt istasyonu işleten ve pompa fiyatlarını belirleyenlere mesajım net; Ürün için ödediğiniz maliyeti yansıtmak için pompada fiyatı düşürün” çağrısını yineledi. Geçtiğimiz haftalarda ise ülkede akaryakıt fiyatlarını düşürecek bir adım atılarak, stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satılacağı açıklanmıştı.

HASHTAG AÇIP VERYANSIN ETTİLER

Türkiye’de ise hemen her gün indirim ve zam haberleri gelen akaryakıt fiyatları için son iki haftadır sessizlik hakim. Petroldeki düşüşün akaryakıta indirim olarak yansımasını bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Onlarca kullanıcı, sosyal medyada #OİndirimGelecek etiketi altında başta rafineri şirketleri olmak üzere akaryakıt dağıtım firmalarına "İndirime gelince aheste karar veriyorlar." şeklinde isyan etti.

5 LİRAYA VARAN İNDİRİM KONUŞULUYORDU

Sektör temsilcileri tarafından ortaya atılan iddialara göre akaryakıt fiyatlarında 5 liradan daha fazla bir indirim yapılacağı öngörülmüştü. Petroldeki düşüş dikkate alındığında bu hafta motorine ise en az 1,50 Türk Lirası indirim gelmesi bekleniyordu. Ancak sektör temsilcileri bu hafta indirimin beklenmediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.