Hava Durumu

Ekecek yer bulamıyor, çok farklı renklerde çıkıyor! Tanesi 250 lira!

Bir girişimci, ABD’den gelen bir avuç Kızılderili tohumuyla rengarenk mısırlar elde etti. Öncelikle bir avuç tohumla evde saksıda ekerek bu işe başlayan Habip Yıldız, sonrasında ise mısır üretimini çoğaltmak isteyerek bahçeye yöneldi. Ancak yeri olmaması sebebiyle bu işte ilerleyemediğini belirtti. Koçanı 200-250 liraya satılan renkli mısırlarla ilgili bilgi de veren Yıldız, yetkililerden yer tahsisi talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ekecek yer bulamıyor, çok farklı renklerde çıkıyor! Tanesi 250 lira!

Diyarbakır’da yaşayan 33 yaşındaki Habip Yıldız’ın çiftçi arkadaşı, birkaç yıl önce izlediği belgeselde Kızılderili mısırı olarak bilinen rengarenk mısır türünü gördü. Çiftçi bunun üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan akrabalarından bu tohumu istedi.

Çiftçi, akrabalarının gönderdiği renkli mısır tohumlarını Aksaray’da ekerek verim almaya başladı. Diyarbakır’da yaşayan Habip Yıldız da arkadaşının getirdiği bu mısır tohumundan bir avuç aldı. Yıldız, yeri olmadığı için tohumu saksıya ekti.

KOÇANI 250 LİRAYA KADAR SATILIYOR 

Verim alan Yıldız, bunu daha sonra bir arkadaşından rica edip bahçesinde ekmeye başladı. Yıldız, ilk başlarda habbesi 1 lira olan, koçanı 250 liraya kadar satılan bu mısır türünü ekmek için yetkililerden yer tahsisi talebinde bulundu.

Yıldız, arkadaşının Amerika’daki akrabaları vasıtasıyla 5-6 baş Kızılderili mısırını Türkiye’ye getirdiğini belirterek, “Bunları çoğaltarak seri üretime geçmiş. Kendisi Aksaray’da ekiyor. Ben de kendisinden ricada bulundum. Kendisi bana bir avuç kadar gönderdi.

Ben bir avuçla ilk olarak evde saksıda ekerek başladım. Sonraki süreçte bunu çoğaltmak istedim ve bahçe ile başladım. Yetkilere bana yardımcı olursa bunu daha geniş bir yerde ekmek istiyorum. Benim yerim olmadığı için bir şey yapamadım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.