Hava Durumu

Emekli promosyonunda yeni dönem başladı! Tarih değişti...

Emekli promosyonu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bankalar yeni promosyon kararını art arda duyurdu. Emekli promosyonunda bankalar arasındaki yarış gün geçtikçe kızışıyor. Bazı bankalar daha fazla emekli müşterisi çekmek için yapılan kampanyanın süresini uzattı. Bankalar promosyon ödemelerinde ciddi artışa gitti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2022 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2022 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Emekli promosyonunda yeni dönem başladı! Tarih değişti...

Bankalar emekliler için promosyon ödemelerinde rakamları attırdı. 750 TL seviyesinde başlayan promosyonlarda rakamlar ek ödemeler ile birlikte 10 bin TL seviyesine kadar çıkıyor.

Promosyon başvuruları için 30 eylül tarihini son gün olarak belirleyen bankalar başvuru süresini uzattı.

Özel bankalardan yapılan açıklamalarda emeklilerin 31 Ekim'e kadar promosyon başvurusunda bulunabilecekleri duyuruldu.

Öte yandan bankaya müracaat eden emekliler çeşitli engellerle karşılaşıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, CNN Türk canlı yayınında emekli promosyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BANKA PROMOSYONLARI ARTAR MI? 

Ağaoğlu, 'Maaşı yüksek olan, maaşını hemen çekmeyen emeklilerin parası bankada daha çok kalıyor. Onların pazarlık gücü daha fazla oluyor. Çünkü bireysel pazarlık yapılıyor burada. Çalışanlar gibi değil.

Emeklilere benim tavsiyem gidip, bankalara durumlarını anlatsınlar. Çünkü bankalar kendi lehlerine olan şeyleri geri çevirmezler dedi.

EMEKLİ MAAŞI HACZEDİLEBİLİR Mİ? 

Ayrıca çok önemli konuya açıklık getiren Ağaoğlu, 'Birçok emekli kredi çekiyor, bu noktada bankalar kredi çeken emeklilere 'sen promosyon alamazsın' veya 'maaşını taşıyamazsın' gibi şeyler söylüyor, bu külliyen yanlıştır 'dedi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun bu konuda net kararı olduğunu belirterek, 'emekli maaşı hacize kabil olmayan varlıktır. Sen bunu teminat olarak görüp kredi veremezsin, ona da haciz uygulayamazsın.

Emekli dilediği yere gidebilir. Engel görür ise bunu Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumuna ve yetkili yerlere şikayet edebilir' dedi.

Ağaoğlu, "10 bin liraya kadar çıktı ama ek talepler oluyor. Örneğin 4 yıllık sözleşme, kredili mevduat hesabı açtırılması gibi ek talepler ve başka emeklilerin o bankaya getirilmesi gibi taleplerle verilen ücret yükseliyor. Bugün için somut olarak verilen ücretler yalın olarak 7 bin 500 liradır” açıklamasında bulundu.

Emekli promosyonlarındaki yarış kamu kurumlarına da sıçradı. Kurumlar art arda yeni promosyon miktarlarını açıklıyor. Seyhan Belediyesi çalışanlarının banka promosyon sözleşmelerini güncelledi. Promosyon tutarı kişi başı net 28 bin 100 TL oldu.

Seyhan Belediyesi, belediye bünyesinde görev yapan memur, sözleşmeli personel ve kadrolu işçilerin banka promosyon sözleşmelerini güncelledi. Bu çerçevede promosyon tutarı kişi başı net 28 bin 100 TL oldu.

Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Maaş Promosyon İhalesi'nin ardından 41 bin 500 TL ile promosyon rekoru kırıldı.

Anadolu Üniversitesi'nde çalışan personeller için yapılan promosyon görüşmeleri sona erdi. Banka ile devam eden ‘Maaş Promosyon İhalesi'nin ardından 41 bin 500 TL ile Türkiye rekoru kırıldı.

Adalet Bakanlığı çalışanları da bu yıl yüksek miktarda promosyon ödemesi alacak. Bakanlık çalışanlarına 25 bin TL'lik ödeme yapılacak.

Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki anlaşmaya göre personele eşit ve tek seferde 25.000 TL promosyon ödenecek. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklama şöyle; Adalet Bakanlığı merkez ve merkez dışı birimleri ile adalet teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapılacağı bankanın tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumu 19.08.2022 tarihinde yapılmıştır.

İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 20.100 TL olarak Vakıfbank tarafından verilmiştir. Diğer bankalar ise ihaleden çekilmiştir.

Bakanlığımız temsilcileri ve Büro Memur Sen ile Koop İş Sen yetkililerinin katılımıyla 22.08.2022 tarihinde yapılan ihalenin son oturumunda Vakıfbank peşin ödenmek üzere 25.000 TL olarak teklifini revize etmiştir.

Bu teklif üzerine ihale bu rakam üzerinden sonuçlandırılmıştır.İhale sonucunda 3 yıllık promosyon bedeli olarak belirlenen 25.000 TL, 01.09.2022 - 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecektir.

Sürece katkılarından dolayı Büro Memur Sendikası ile Koop-İş Sendikalarına ve Vakıfbank Genel Müdürü başta olmak üzere banka temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Milletimize adalet hizmetlerini sunmak için faaliyetlerini özveriyle sürdüren her bir personelimize banka promosyon anlaşmasıyla ödenecek olan rekor miktarın hayırlı olmasını dileriz."

KAMU ÇALIŞANLARINDAN ENFLASYON FARKI TALEBİ

Memurların banka promosyonları için hazırlanan dosya eylül ayı başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Memur-Sen Başkanı Başkanı Ali Yalçın promosyonla ilgili talepleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aktardı.

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul “Sadece bana her gün 50-60 şikayet geliyor. Tüm yöneticilerimizde durum böyle. Biz de gereğini yapmak zorundayız. Konuyla ilgili dosyayı sayın Cumhurbaşkanına ilettik” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.