Hava Durumu

EYT'de mutabakat sağlandı! Emekli olup çalışmayı sürdürecekleri yakından ilgilendiren gelişme...

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında çıkarılacak yasayla ilgili açıklamada bulundu. Akkol, sanılanın aksine çalışmayı sürdürecek emekliler için işverenlere ek maliyet getirilmeyeceğini vurguladı. Akkol, "Bu çözümü şöyle önemsiyoruz sadece işverenleri değil emekli olup çalışmaya devam etmek isteyenler için de çok önemli." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
EYT'de mutabakat sağlandı! Emekli olup çalışmayı sürdürecekleri yakından ilgilendiren gelişme...

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin detayları merak ediliyor. İşverenler, EYT ile birlikte kendilerine ek maliyet gelip gelmeyeceğini sorguluyordu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İŞVERENLERE EK MALİYET GETİRİLMEYECEK

Özgür Burak Akkol, EYT düzenlenmesinin ardından çalışmaya devam edecek olan vatandaşların, işverenlere ek olarak bir maliyet getirmeyeceğini belirtti.

"EMEKLİLİKLER BİR PLAN DAHİLİNDE YAPILACAK"

Akkol'un açıklamasından satır başları şu şekilde: 

Çalışanlarımızın mutluluğu önemli. EYT konusunda hem işletmelerin hem çalışanların beklentilerini çözümleyecek formüller üzerinde çalışıyoruz. TİSK'in de işveren kuruluşların da görüşleri alındı. Biz TİSK olarak beklentilerimizi çözüm önerileriyle sunuyoruz.

"SAYIN BAKANIMIZ MÜJDELİ HABERİ VERDİ"

Emekli olup çalışmaya devam edecek kişilerin işveren maliyetleri artıyor. TİSK bir anket yaptı, burada şunu gördük yüzde 80'in üzerindeki kişiler işe devam etmek istiyor. İşverenler de bu kişilerin devam etmesini istiyor burada bir uyum görüyoruz. Emekli çalıştırırsanız SGK'da bir yük söz konusu. Sayın Bakanımız müjdeli haberi kapalı toplantıda vermişti.

"SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK"

Emeklilerle, emekli olup çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek! İşverenlere ilave bir maliyet olmadan istihdam devam edecek. Bu çözümü şöyle önemsiyoruz sadece işverenleri değil emekli olup çalışmaya devam etmek isteyenler için de çok önemli.

KIDEM TAZMİNATI KREDİ DESTEĞİ

Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi.

Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliği etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.