Hava Durumu

EYT'lilerin maaşlarını alacağı tarih netleşti!

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT'liler için tarih verdi. Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "EYT'liler Mart ayında maaşlarını alacaklar. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
EYT'lilerin maaşlarını alacağı tarih netleşti!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin durum netleşmeye başladı. 2,5 milyon EYT'liyi ilgilendiren maaş bağlama sürecine ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklama yaptı. Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç Mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" dedi.

'EN GEÇ HAFTAYA MECLİS'E SUNACAĞIZ'

Akbaşoğlu "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız teknik çalışmayı bitirdi. 2022 yılı içinde çeşitli EYT platformları meselelerini anlattılar. Ayrı ayrı toplantılar yaptık. Kesin olarak çözümleyeceğimizi ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Eylül 1999'dan önce hukuki statü neyse onun aynen devam ettirileceğine yönelik ve yaklaşık 23 yıl sürmüş olan bu durumun AK Parti ve Cumhur İttifakı iradesiyle bizlere talimatlandırmasıyla çözüme kavuşturacağız. Bunu en geç haftaya Meclis'e sunacağız. En geç Mart ayında bütün EYT'li kardeşlerimiz maaşlarını alabilecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.