Hava Durumu

Gıda yardımı başvuruları başladı! İhtiyacı olanların kapısına kadar geliyor...

Artan enflasyon oranları her geçen gün vatandaşın alım gücünü düşürmekte. Asgari ücrete yapılan zamların da artan enflasyon karşısında yetersiz kalmasıyla pek çok vatandaş geçim derdine düşüyor. Halkın içinde bulunduğu bu durum nedeniyle, pek çok kurum ülke genelinde gıda yardımlarına başladı. Devlet, belediyeler ve tüzel kişiliklerin başlattığı yardım kampanyalarına başvuru detayları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Gıda yardımı başvuruları başladı! İhtiyacı olanların kapısına kadar geliyor...

Hayat pahalılığının arttığı son dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda yardımı gerçekleştiriliyor.

Düzenli bir şekilde yapılan bu yardımlardan yararlanmak için isteyenler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilir ve tüm temel gıda ürünlerine kolayca erişebilir.

GIDA YARDIMI 2023 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Geçim sıkıntısı yaşadığı tespit edilen ailelere yönelik başlatılan bu kampanyadan şimdiye kadar on binlerce aile yararlandı.

Kamu kurumlarının sağladığı sosyal yardım kampanyalarına talep her geçen gün büyüyor. Temel gıda ürünlerine erişmekte zorlanan vatandaşlar gıda yardımı desteği alabilir.

Temel beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamakta zorlanıyorsanız, asgari yaşam şartlarını karşılamıyorsanız bu kampanyaya katılabilirsiniz.

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gıda yardımı başvurusu yapmak için çeşitli kurumlar aracılığıyla bizzat başvuruda bulunmak gerekiyor.

Kızılay, Vakıflar Genel Müdürlüğü, bağlı bulunduğunuz belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gibi birçok kurum ve vakfa başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu sayede ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamanız durumunda düzenli bir şekilde sizlere de gıda yardımı yapılacak.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen gıda yardımı başvurusu imkanından yararlanarak erzak talebinde bulunabilirsiniz.

Doğrudan www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/yurt-ici-kuru-gida-yardimlari adresindeki formda istenen bilgileri eksiksiz doldurun.

Yapılan tüm başvurular titiz bir şekilde incelenerek karar veriliyor. Bu yüzden başvuru formunda gerçek dışı bilgi vermeyin.

Bunun yanı sıra değerlendirmeye alınan başvurularda ise bizzat ev ziyaretleri yapılarak durum hakkında kesin bir karar veriliyor.

BELEDİYE GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gıda yardımından yararlanmak isteyen ailelerin öncelikli başvurduğu yerlerden biri de bağlı bulundukları belediyeler oluyor.

Siz de ikamet ettiğiniz belediyeye giderek gıda ve erzak yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Bağlı olduğunuz belediyeye gitmeden doğrudan e-Devlet üzerinden de kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Belediyeden gıda yardımı başvurusunda bulunmak için www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresini ziyaret etmelisiniz.

e-Devlet portalındaki 'Gıda Yardımı' başlığına tıklayarak resmi başvuruda bulunabilirsiniz. Bu aşamadan sonra başvurunuz değerlendirmeye alınacak ve nihai sonuç en yakın süre içerisinde size iletilecek.

KIZILAY GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pek çok farklı organizasyona ev sahipliği yapan Kızılay, gıda ve erzak yardımında bulunarak ihtiyaç sahibi ailelerin rahat bir nefes almasını sağlıyor.

Kızılay gıda yardımı başvurusu için Kızılay'ın resmi internet sitesine girerek online bir şekilde başvurabilirsiniz. Siteye girdikten sonra 'gıda yardımı' başvurusu kategorisi üzerinden başvuru formuna erişebilirsiniz.

Bunun yanı sıra ALO 168'i arayarak da ihtiyaç sahibi olduğunuzu belirtip erzak talebinde bulunabilirsiniz.

Türkiye'nin 81 ilinde ve 900 farklı noktasında faaliyet gösteren Kızılay yardım başvurusu için ilgili temsilciliklere de giderek resmi başvuruda bulunabilirsiniz.

Öte yandan Kızılay'ın sosyal medya hesaplarına da bildirimde bulunabilir ve gıda yardımı başvurusu için talepte bulunabilirsiniz.

SYDV GIDA YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından hayata geçirilen projelerden biri de gıda ve erzak yardımı.

Kaymakamlıklara ve valiliklere bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren SYDV, aynı belediyeler gibi muhtaç ailelere yönelik gıda yardımında bulunuyor.

Kolay ve hızlı bir şekilde siz de SYDV üzerinden gıda ve erzak yardımı talebinde bulunabilirsiniz.

Böylelikle dört kişilik bir ailenin ihtiyaç duyacağı bir aylık gıda yardımından faydalanabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gıda yardımı başvurusu hakkından yararlanmak için ikamet ettiğiniz ilin şubesine giderek bizzat başvuruda bulunabilirsiniz.

SYDV şubeleri ilçe kaymakamlık ve il valiliklerinin binalarının içinde yer alıyor.

SYDV'nin gıda yardımına başvuruda bulunmak için doğrudan vakfa giderek başvuruda bulunmanız gerekiyor.

İnternet üzerinden yapılan başvuruları hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.