Hava Durumu

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşte bayram mesaisinde ödenecek rakam...

Bayram tatilinde çalışan herkesi kapsıyor! Mesai ücreti hesabı ortaya çıktı. Bayramda çalışmak durumunda kalanlar için SGK Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlara ek ödenecek bayram mesaisinde ödenecek rakamı tek tek açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşte bayram mesaisinde ödenecek rakam...

Ramazan Bayramı’nda kamuda 9 günlük tatil ilan edildi. Ancak tatil yapmayıp çalışmaya devam edecek pek çok sektör ve iş alanı bulunuyor. Bayramda bazı kritik işlerde mesailer sürecek. Nöbet çizelgeler şimdiden oluşturuldu. Mayıs maaşında bayramla birlikte asgari ücretlinin 2 bin liraya varan ek ödemesi çıkıyor.  Bayramda izin yapmayıp görev nedeniyle çalışacaklar mesailerin hesaplama detaylarını araştırıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun Ramazan Bayramı arifesi ile bayram günlerinde ortaya çıkacak farkı tek tek hesapladı.

Bu yıl 10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan 2024 Ramazan Bayramı öncesinde bayram tatili başlayacak. Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Buna göre; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesapladı.

İŞTE BAYRAM MESAİ ÜCRETİ HESABI...

"Ramazan bayramı 3.5 gündür. Ramazan bayramı 3.5 gün ayrıca 1.5 gün idari izin ve hafta tatili ile 9 gün olarak ilan edilse de bu tatilden kamu çalışanları dışında özel sektör çalışanları faydalanamayacaktır.

Salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe, cuma bayram tam gün bayram tatili olacak. Yani bayram tatili özel sektör çalışanları için 3.5 gündür.

Asgari Ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL'dir. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ilave ücreti alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.