Hava Durumu

Petrol fiyatlarını etkileyecek karar! Son 2 yılın en büyük kesintisi geliyor...

OPEC'ten petrol fiyatlarını etkileyecek karar geldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın da dahil olduğu birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Ortak Bakanlık İzleme Komitesi (JMMC) petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesinti yapılması konusunda anlaştı. Bu, 2020 yılından bu yana OPEC+'nın en büyük üretim kesintisi olacak. Karar sonrası brent petrol fiyatı, yukarı yönlü seyrini sürdürerek 93 doların üzerine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Petrol fiyatlarını etkileyecek karar! Son 2 yılın en büyük kesintisi geliyor...

OPEC+ Bakanlar Komitesi yaptığı toplantısında, zayıflayan küresel ekonominin neden olduğu petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak amacıyla grubun günlük üretim limitlerinde 2 milyon varillik bir kesinti kararı çıktı.

Kararda alınan miktarın, birçok OPEC+ ülkesinin halihazırda taahhüt ettikleri kotanın altında üretim yapması nedeniyle küresel arz üzerinde etkisinin düşük kalacağı değerlendiriliyor. Bu durum OPEC+’nın üretimi azaltmadan belirlenen yeni üretim kotalarına ulaşacakları anlamına geliyor.

Yine de kesinti kararı, birliğin, yüksek enerji maliyetleri nedeniyle halihazırda enflasyonla mücadele eden küresel ekonomiye başka bir şok ekleme riskini taşıyan bir hareket olarak, 2020'den bu yana OPEC+’nın gerçekleştirdiği en büyük üretim kesintisi oldu.

KARAR SONRASI BRENT PETROLDE ARTIŞ

Karar sonrası brent petrol fiyatı, yukarı yönlü seyrini sürdürerek 93 doların üzerine çıktı.

OPEC+'nın bu kararı ile halihazırda sıkışık olan piyasada arz daha da azalmış olacak. ABD ve diğer başlıca tüketiciler üretim artırma baskısı yapıyordu.

Grup, son toplantısında ekim ayı için günlük 100 bin varillik üretim kesintisi kararlaştırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.