Hava Durumu

Resmen uçtu! Gram altında tüm zamanların rekoru!

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönünde sinyal vermesinin arından yükseliş kaydetti. Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından gram altında da rekor kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Resmen uçtu! Gram altında tüm zamanların rekoru!

Altın Çarşamba günü yüzde 1,1'lik artışının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın bir sonraki toplantıda faiz oranı artışlarının hızının yavaşlayacağına dair işaretler vermesiyle yükselişe geçti.

Spot piyasada altının onsu 1.787 doları gördü. Gram altın ise 1.070 TL'yi geçerek rekor kırdı.

Altın, Fed'in daha az şahin olacağına dair sinyaller üzerine dolar ve tahvil getirilerinde düşüş yaşanan Kasım ayını yüzde 8'lik bir primle kapatmıştı.

Faiz getirisi olmayan değerli metal, tahvil getirileri ile negatif korelasyona sahip.

Powell ABD ekonomisi resesyona girmeden enflasyonun kontrol altına alınabileceği konusunda iyimser olduğunu ancak borçlanma maliyetlerinin artmaya devam etmesi ve bir süre daha sıkı kalması gerektiğini söyledi.

ABD'deki iş ilanları Ekim'de düşerken, Amerikan şirketlerinde işe alımlar Kasım'da soğuma sinyalleri verdi ve ücret artışları hafifledi. Bunlar işgücü piyasasını zayıflatarak enflasyonu soğutmaya çalışan Fed için umut verici işaretler olarak değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.