Hava Durumu

SGK’dan flaş hamle! Tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı...

Enflasyon rakamları ile belirlenecek yeni asgari ücret ve memur maaşları için tahminler gelmeye devam ederken, Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programı’nda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için flaş bir karara imza atıldı. Özel sektörde çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar ile sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda SGK tarafından çalışana mesaj ile bilgilendirme yapılacak. Ayrıca işverene de mektup gönderilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
SGK’dan flaş hamle! Tüm çalışanları ilgilendiren maaş kararı...

Asgari ücret, memur zammı derken milyonlarca kişi Ocak 2023’te alacağı zamlı maaş için hesaplamalara başladı. Enflasyon rakamları yükselmeye devam ederken milyonlarca kişi yeni zamlarla birlikte gelirinin ne kadar artacağını merak ediyor. Asgari ücret ve memur zammı öncesinde maaşı düşen özel sektör çalışanları için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) harekete geçtiği öğrenildi. SGK’nın aldığı kararın maaşı yüzde 20 düşen özel sektör çalışanlarını kapsadığı öğrenildi.

ÜCRETİ AZALAN ÇALIŞANA MESAJ GİDECEK

Sosyal güvenlikte gelecek yıl alınacak önlemler ve yapılacaklara ilişkin alınan karar doğrultusunda farkındalığı arttırmaya yönelik programlar uygulanacağı Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programı’nda yer buldu. Buna göre Özel sektör çalışanları için programda çok kritik bir detay ortaya çıktı. Yıllık programda Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından ücreti azalan çalışanlara uyarı mesajı gönderileceği öğrenildi.

RİSKLİ BULUNURSA İŞVEREN İLE İLETİŞİME GEÇİLECEK

Yıllık programın 268’inci maddesinde yer alan karara göre, ülke genelinde kayıtlı istihdamın önemi hakkında ilgili taraflara sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılacağı aktarıldı.
“Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecektir” denilen programda, “Yapılan analizler sonucunda kalifiye meslek mensuplarını istihdam eden ve kayıt dışı istihdam ile eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme amaçlı mektuplar gönderilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.