Hava Durumu

Bayram zehir oldu! Şehit askerlerimiz var...

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde EYP'nin infilak etmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı, Eren Abluka- 5 operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ise Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz şehit oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bayram zehir oldu! Şehit askerlerimiz var...

MSB'den yapılan yazılı açıklamada "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 30 Nisan 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı teröristler tarafından yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Çarkcı için taziye mesajı yayımladı. Twitter'dan yapılan paylaşımda "Kahraman silah arkadaşımız, 30 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Çarkcı için başsağlığı mesajı yayımladı. Güler mesajında, "Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" dedi. 

EREN ABLUKA-5 OPERASYONUNDA 1 ASKER ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Eren Abluka- 5 operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 askerin şehit olduğu bir askerin de yaralandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Cudi Dağı bölgesinde, 30 Nisan'da icra edilen 'Eren Abluka-5 Operasyonunda' bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz ile Jandarma Uzman Çavuş Uğurcan Çakıcı yaralandı. Ağır yaralanan Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine uçakla sevk edilirken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hafif yaralanan Uzman Çavuş Uğurcan Çakıcı'nın hastanede tedavisi sürüyor" ifadeleri kaydedildi. 

BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka-5 Operasyonunda şehit olan Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz için taziye mesajı yayımladı. Bakan Soylu, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Eren Abluka-5 Operasyonunda Şırnak Cudi Dağı Bölgesinde çıkan çatışmada Şehit düşen Kahraman Jandarmamız İsmail Can Akdeniz'e Allah'tan rahmet; ailesi, Jandarma Teşkilatımız ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âlî olsun inşallah. Eren Abluka-5 Operasyonunda Şırnak Cudi Dağı Bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan Kahraman Jandarmamız Uğurcan Çakıcı'ya, acil şifalar diliyorum" dedi.

ADANA'YA ATEŞ DÜŞTÜ

Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz (30) şehit olduğu bilgisi Adana'da yaşayan anne Hediye ve baba Hüseyin Akdeniz'e yetkililer tarafından bildirildi. Evin tek çocuğu olduğu öğrenilen Teğmen İsmail Can Akdeniz'in şahadet haberi ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.