Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İcralık borçlar için düzenleme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Enflasyonun halen en ciddi sorun olmayı sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı, "İnşallah yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahit olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca icra takibindeki 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini duyurdu. Erdoğan, "10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra yükünden kurtulacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İcralık borçlar için düzenleme...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 2 saat süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, icra borcu olan vatandaşlara bir müjde vererek, 2 bin lira ve altında olan borçların tasfiye edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında şunları söyledi:

İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerine önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere tüm ürünlere hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnuneden adımları attık.

KRİTİK TARİH 15 AĞUSTOS

Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz.

5,5 MİLYON KİŞİ İCRA TAKİBİNDEN KURTULACAK

Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte Cumhur ittifakının meclis grupları adımını atacaktır."

"ENFLASYON, 2023'ÜN SONUNDA YÜZDE 20'LERE İNECEK"

Konuşmasında ekonomik konulara da değinen Erdoğan, enflasyonunun yılbaşından sonra hızlı bir şekilde düşeceğini söyledi. Enflasyonun yüzde 20'lere düşeceği tarihi de veren Erdoğan, "Bu fotoğraf içinde enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. Dünyanın her ülkesi kendi ekonomik gerçekliğine göre son 40-50 yılda eşi benzeri görülmemiş enflasyon tehdidi ile mücadele ediyor. Türkiye olarak inşallah yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40'lı ardından 30'lu yıl sonuna kadar da 20'li rakamlarla çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satır başları;

"Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir.

Türkiye güçlü olmak, gücünü sürekli artırmak mecburiyetindedir.

BÜYÜME RAKAMLARI

Geçtiğimiz hafta açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamları ekonominin yükselişe devam ettiğini göstermiştir.

Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan büyüme oranımız yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 olarak gerçekleşmiştir.

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir.

Bizim mandacı iktisatçılar dediğimiz kesim bile artık görüşlerinde ısrar edemiyor.

Ülkemizin enerji ihtiyacını yerli, milli, sürdürülebilir kaynaklardan elde etmeye yönelik çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. İnşallah yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahit olacağız. Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz.

Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz

ORTA VADELİ PROGRAM

Dün açıklanan orta vadeli program, bu mücadelenin yol haritasıdır.

Orta Vadeli Program sonunda milli gelirimizi 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeşil dönüşümün gerçekleştirilmesi de orta vadeli programın önemli unsurları arasındadır.

Toplam milli gelir sıralamasında dünyada ilk 10'a girmemizin çok uzak olmadığına inanıyorum.

Ne seçim sürecinin ne de herhangi bir iç ya da dış gelişmenin bütçe dengelerini bozmasına rıza göstermeyeceğiz.

Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde çalışlan doktorlarımjz arasındaki farkı kapatıyoruz.

İCRALIK BORÇLAR İÇİN DÜZENLEME

Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz.

15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz.

İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır.

Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere, doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacak."

"DOĞALGAZ DESTEĞİMİZ BU YIL DA SÜRECEK"

"2022-2023 eğitim öğretimle ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelerimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarımıza ilave kaynak aktarımı yaptık.

İhtiyaç sahibi ailelerimizin ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerekiyor. Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da sürdüreceğiz. Ev sahibi veya kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.