Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert sözler: 'Be ahlaksız, namussuz, adi...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bini geçtiğine değinirken ayrıca "İlk günden itibaren devlet polisi, askeri, jandarması, tüm güvenlik güçleriyle 11 ilimizde yerini almıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan "Kızılay nerede" şeklindeki eleştirilere de "Be ahlaksız, namus, adi, günde yaklaşık 2.5 milyona Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu?" sözleriyle sert bir tepki verdi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert sözler: 'Be ahlaksız, namussuz, adi...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gitti.

Esenboğa Havalimanı'ndan bölgeye hareket eden Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini de ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Osmaniyeli vatandaşlarımla birlikte tüm depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Dün Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 gücündeki iki depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Bu depremde de kayıplarımız oldu. 6 Şubat'tan bu yana yaşadığımız depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bini yaralı kurtarıldı.

"YENİDEN HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bilim insanları 6 Şubat günü maruz kaldığımız deprem felaketini dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak tarif ediyorlar. Bölgeye yaptığımız ziyaretlerde yıkımın şiddetini bizzat yerinde görme imkanım olmuştu. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Dün birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz gerçektir. Hayata yeniden tutunmaya çalışıyoruz. Gerek bölgenin genişliği gerek çetin kış koşulları çalışmaları zorlaştırsa da tüm imkanları şehirler için seferber etmiş durumdayız.

"TERBİYESİZ, TERBİYESİZLİĞİNİ BIRAKMAZ"

13 bine yakın iş makinesi sevk ettik. Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'Devlet yok, iktidar yok' diyorlarsa da bunların gören gözü kör, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla beraber 11 ilimizde yerini almıştır. Tüm hizmetler için 271 bin görevlimizle vatandaşımızın imdadına koştuk. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış birisi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, namussuz, adi... Kızılay 2,5 milyon insana yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken geçici barınma merkezlerini devreye alıyoruz. Bölgeye sevk edilen 300 bin çadırın kurulumuyla 3 milyon 265 bin battaniyenin dağıtımı gerçekleştirildi.

Hâlihazırda 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde. 376 bin vatandaşımız da bakanlıklarımıza bağlı yurtlarda ikamet ediyor.

Kalıcı konutlar için adımları atmaya başladık. 1 yıl bize müsaade edeceksiniz. 1 yılda bu konutları yetiştireceğiz, vatandaşlarımızı da yerleştireceğiz. 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Yaşadığımız afetten 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır. Eksiklerimizi gidermemiz büyük önem arz ediyor. 17 Ağustos sonrası attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu tecrübe etmiş olduk. Gerekirse tüm yasal altyapıyı oluşturacak ona göre adımlar atacağız. Şehirlerimizin tarihi, kültürel ve sosyolojik dokusunu koruyarak hepsini ayağa kaldıracağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza 1 yıl içerisinde konutlarını teslim etmeye başlayacağız. Konutlarımızın hiçbiri zemin +3 ve +4 katı geçmeyecek. Vatandaşlarımızdan 1 yıl müsaade etmelerini istiyorum. Devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyin. Türkiye düşmanlığı yapanlara kulak asmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.