Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: ' Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye operasyon sinyalini yenilerken, Yunanistan'a sert mesajlar verdi. "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum" diyen Erdoğan, Ege adalarının silahlanması konusunda, "Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2022 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2022 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: ' Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seferihisar'da Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Tatbikatı'nda terörle mücadelede net mesajlar verdi. "Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceğimiz, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını tamamlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulunan Erdoğan, "Hiçbir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını umut ediyoruz" diye konuştu. Yunanistan'ı gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet eden Erdoğan, "Güçlerinin yetmeyeceği hayaller kuranlar tarih önünde bunu hesabını verecektir" dedi.

"PKK İLE SADECE BİZ MÜCADELE ETTİK"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kahraman ordumuzun sınır güvenliğimizden sınır ötesi harekatlarımıza, terörle mücadeleden NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında yürüttüğü faaliyetlere kadar her alanda başarılarıyla göğsümüzü kabartıyoruz.

Dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelede elde ettiğimiz sonuçların eşi benzeri yoktur. Suriye'de fiilen sahaya girip mücadele etmeye yanaşmadığı DEAŞ'a karşı ilk ve tek harekatı biz gerçekleştirdik. Hem ülkemizin hem komşularımızın toprak bütünlüğüe tehdit oluşturan PKK/YPG ile sadece biz mücadele ettik.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin meşru güvenlik politikası terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın da istikrarına katkıda bulunuyor. Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceğimiz, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını tamamlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hiçbir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını umut ediyoruz.

Bazı Yunan siyasetçiler dünyada eşi benzeri görülmemiş pervasızlıkla akla mantığa aykırı eylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar. Bu tür konuların şımarıklık kaldırmayacak kadar hassas olduğu ağır sonuçlar doğuracağı noktasında örnekler mevcut. Güçlerinin yetmeyeceği hayaller kuranlar tarih önünde bunu hesabını verecektir.

"YUNANİSTAN'I DERS ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUM: KENDİNİZE GELİN!"

Bu vesileyle bir kez daha Yunanistan'a gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum.

Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Bununla bir yere varmak mümkün değil.

Türkiye Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkiyi gerektiğinde kullanmaktan geri durmayacaktır.

Yunanistan'ı bir asır önceki gibi kurduğu hayallerden ders çıkarmaya davet ediyorum. Kendinize gelin. Pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.