Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Enflasyonu düşürme kabiliyetine sahibiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek enflasyona ilişkin "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyeye çıkması bazılarını şaşırtıyor ama biz bunu düşürme kabiliyetine de sahibiz" diyerek yaşanacak her türlü refah kaybını da önlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Enflasyonu düşürme kabiliyetine sahibiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı, konuşmasında Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarılarının görüldüğünü belirterek, tüm dünyanın boğuştuğu küresel ekonomik sorunlara ve "Türkiye'ye yapılan operasyonlara" rağmen ekonomide olumlu bir seyir izlendiğinden bahsetti. Erdoğan, gittikçe can yakan yüksek enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu düşürme kabiliyetine sahibiz, geçmişte de yaptık" dedi.

'YAPTIKLARIMIZLA VE BİRİKİMİMİZLE İLERLİYORUZ'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Özgün ekonomi modelimizi oluşturarak bu yaklaşımımızın teorik altyapısını ve başarısını muhataplarıyla paylaştık. Biz niçin yaptığımızı biliyorduk. Şimdi de yaşanan her durumun bizi haklı çıkarmasına seviniyoruz. Yaptıklarımızla ve birikimimizle hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Türkiye cumhuriyete geçerken ekonomi politikaları uygulamakta hep zorlanmıştır. Biz 20 yıl önce iktidara geldiğimizde her alanda ülkemizi baştan sona yeniden inşa eden her adımı attık ve girdiğimiz her seçimde oyumuzu yükselterek devam ettik. Bizi terör bataklığına sürükleme gibi atılan birçok adıma karşı durduk, bu oyunları tek tek bozduk.

'ENFLASYONU DÜŞÜRME KABİLİYETİNE SAHİBİZ'

Ülkemiz ekonomisini faiz, kur enflasyon kıskacına alıp kıstırmaya çalışanlara karşı tedbirlerimizi aldık. Küresel finans araçlar üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Yatırım, istihdam, ihracat yoluyla büyüme yolumuz üzerinden bir ekonomi modeli oluşturduk. Tüm dünyada büyüme oranları gerilerken biz rekor seviyelerde büyüme kaydettik. Döviz kuru operasyonlarına karşı mücadele ettik.

Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyeye çıkması bazılarını şaşırtıyor ama biz bunu düşürme kabiliyetine de sahibiz. Geçmişte yaptık. Yaşanacak her türlü refah kaybını da önlemeye çalışıyoruz. 2011 yılında ilan ettiğimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize de adım adım yaklaşıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.