Hava Durumu

Türkiye'nin uyarısı sonrası Norveç'ten geri adım! Skandal eylemi iptal ettiler...

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırının ardından bir skandal hamle de Norveç'ten gelmişti. Ülkede 3 Şubat tarihinde Kur'an-ı Kerim yakma girişimine izin verildiği açıklanmıştı. Söz konusu skandal sonrası Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrılmıştı. Konuyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin uyarısı neticesinde Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'nin uyarısı sonrası Norveç'ten geri adım! Skandal eylemi iptal ettiler...

Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır.

Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

'VERDİKLERİ İZNİ İPTAL ETTİLER'

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.