Hava Durumu

8 yıldır Türkiye'de yaşayan Suriyeliden sosyal medyayı ayağa kaldıran sözler!

Suriyeli mültecilerinden birinin sosyal medyaya düşen röportajı gündem oldu. Kendisine Türkiye vatandaşlığı verildiğini söyleyen Suriyeli sığınmacı 'Ben istemedim rezil olurum' dedi. Suriyeli mülteci Türk vatandaşlığını reddetme nedeninin ne olduğu sorulunca ise "Maaşım kesilir' yanıtını verdi. Bu video sosyal medyada Suriyeli mülteciler tartışmasını yeniden ateşledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
8 yıldır Türkiye'de yaşayan Suriyeliden sosyal medyayı ayağa kaldıran sözler!

Suriye'den gelip yıllardır Türkiye'de yaşayan mültecilerle ilgili tartışmayı alevlendiren bir sokak röportajı sosyal medyanın gündemindi. Zeyrek Youtube kanalında yayınlanan sokak röportajında konuşan kişi 8 yıldır Türkiye'de bulunuyor. 

Suriye'ye dönmeyi düşündüğünü söyleyen sığınmacı, "İnşallah seçimden sonra Erdoğan baba ile Esad anlaşır ülkemize döneriz" dedi. Sığınmacı "şimdi neden gitmiyorsunuz" sorusuna "Su yok elektrik yok evler yıkık" yanıtını verdi. 

BANA TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLDİ İSTEMEDİM

Suriyeli mültecinin sosyal medyada tartışma yaratan sözleri ise Türk vatandaşlığı ile ilgili oldu. 8 yıldır Türkiye'de bulunan mülteci "Bana vatandaşlık geldi ama ben istemedim. Türk vatandaşı olursam rezil olurum" dedi.

MAAŞIM KESİLİR

Suriyeli mültecinin Türk vatandaşlığını reddetme sebebi ise devletten aldığı maaştı. Bir işte çalışmayan mülteci aldığı bu maaşla geçindiğini söyledi. Türk vatandaşı olunca maaşının kesildiğini söyleyen mülteci 2 milyon lira maaş aldığını söyledi. Suriyeli mülteci 2 bin TL ile geçinemediği de söyledi ve pahalılıktan yakındı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.