Hava Durumu

'Benim duyumum' diyerek paylaştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı!

Asgari ücret pazarlıklarından sonuç çıkmadı. Türk-İş "9 bin TL altına imza atmayız" resti çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor" deyip 9 bin TL talebine kapıyı kapattı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret rakamını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
'Benim duyumum' diyerek paylaştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret sızdı!

Türkiye 2023 yılı asgari ücretinin kaç lira olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı açıklamayla öğrenecek. Türk-İş, asgari ücret talebini 9 bin liraya çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur" yanıtını verdi. Bu ifadeler,  9 bin TL bekleyen işçilerin hayallerini yıktı. Erdoğan, "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Hepsini düşüneceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, altyapı, bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor" ifadelerini kullandı.

YILMAN: ERDOĞAN 8 BİN 200 TL AÇIKLAYACAK

Tüm bunların ardından 7 milyon çalışan ve asgari ücretten dolaylı etkilenecek kesimler merakla Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücret rakamını beklemeye başladı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Twitter hesabından Erdoğan'ın açıklayacağı asgari ücretin 8 bin 200 TL olacağını duyurdu.

Sevilay Yılman, "Bence 10 bin TL'nin altı her halükarda hüsran. Ama duyumlarım 8200 civarı bir rakamı açıklayacak Cumhurbaşkanı… Sizce ne olur?" diye yazdı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.