Hava Durumu

Bir döneme damga vuran dizinin usta oyuncusu hayatını kaybetti!

Birçok dizi ve filmde rol alan ve hafızalara "Bizimkiler" dizisindeki 'Almancı Davut’un eşi rolüyle kazınan usta oyuncu Güzin Çorağan, 73 yaşında hayata gözlerini kapadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2022 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2022 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bir döneme damga vuran dizinin usta oyuncusu hayatını kaybetti!

Sinema ve tiyatro oyuncusu Güzin Çorağan, 79 yaşında Hayatını kaybetti. 

Vefat haberini oyuncu Zafer Algöz, Twitter hesabından duyurdu. Algöz paylaşımında "Güzin Çorağanı kaybettik arkadaşlar. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı. 

TRT'nin doksanlı yıllara damga vuran dizisi Bizimkiler'de canlandırdığı Ulrike/Ulviye rolüyle geniş kitlelerin tanıdığı Çorağan, 1943 doğumluydu.

GÖZLERDEN UZAK BİR YAŞAM SÜRÜYORDU

Son olarak 2009-2010 yıllarında ekrana gelen "Hanımın Çiftliği" dizisinde rol alan Güzin Çorağan, geçirdiği rahatsızlıkların ardından eşi Tayfun Çorağan ile Gömeç'te gözlerden uzak bir yaşamı tercih etti. 

SANAT HAYATINA BURSA'DA BAŞLADI

Güzin Çorağan, 1962 yılında Bursa Oda Tiyatrosu'nda sanat hayatına başladı. Uzun süre tiyatro oyunculuğu yapan Çorağan, ilk sinema deneyimini Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Asiye Nasıl Kurtulur?" filminde yaşadı. Birçok filmde küçük kompozisyonlarda rol aldı. ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) üyesiydi. 15 filmde ve 5 dizide rol alan oyuncu, 12. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Duruşma' filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.

1987'de Selamsız Bandosu, 1988'de Düttürü Dünya, 1989'da Karılar Koğuşu gibi filmlerde rol alan Çorağan, yaekın dönemde Maskeli Beşler ve Hanımın Çiftliği yapımlarında da yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.