Hava Durumu

Bursa'dan sonra bu kez bir başka ilimizde vicdanları sızlatan manzara!

Bursa'da bir çöp evde terkedilen çocuk vakasının ikincisi İstanbul'da yaşandı. Eyüpsultan'da ihbar üzerine bir eve giden ekipler; anne ve babası tarafından terk edilmiş 3 çocukla karşılaştı. Tedavileri yapılan çocuklara devlet sahip çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'dan sonra bu kez bir başka ilimizde vicdanları sızlatan manzara!

Bursa'da tüm Türkiye'nin konuştuğu ve yürek yakan olayın ortaya çıktığı çöp evde bulunan C.M.A.'nın ardından bu kez de İstanbul'dan benzer bir haber geldi. İstanbul'da yapılan ihbar üzerine anne ve babaları tarafından terk edilmiş ve adeta çöp eve dönmüş bir evde 3 çocuk bulundu. 

3, 4 VE 7 YAŞLARINDA 3 ÇOCUK

Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre, ekipler söz konusu evde 3, 4 ve 7 yaşlarında üç kardeşin sağlıksız ortamda yaşadığı görüldü. Çöp evde bulunan çocuklar sağlık kontrollerinden geçirilmek için hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Tedavileri bitince de Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilmelerine karar verildi.

ANNE VE BABA YAKALANDI

Başlatılan soruşturma kapsamında çocukların anne ve babası yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadesi alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin akıl sağlığı ve mental açıdan durumlarının tespit edilmesi için talimat verdi. 

İddiaya göre, A.S. (39) ile eşi M.S (27) arasında tartışma çıktı. Ardından anne M.S, 3 çocuğunu da bırakarak evi terk etti. Motosikletli kurye olarak çalışan ve R.S.(8), E.C.S.(5) ve U.S.(3) isimli 3 çocuğuyla birlikte yaşayan baba A.S.'nin 3 çocuğa yemek vermek için arada sırada eve uğradığı, anneleri M.S.'nin ise 25 gündür eve uğramadığı iddia edildi.

KÜÇÜK CEM DE ÇÖP EVDE BULUNMUŞTU

Türkiye günlerce Bursa'daki çöp evde bulunan çocuğu konuşmuştu…

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da çöp evden kurtarıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edilen ve sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Cem Muhammet A.'yı kaldığı Çocuk Evi'nde ziyaret etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.