Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini hemen sorgulayın

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde  saat 04.08 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bursa dahil birçok bölgede hissedilen depremin ardından 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu?' şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte 2022 Fay hattı sorgulama ekranı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursalılar dikkat! Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini hemen sorgulayın

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde  saat 04.08 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bursa dahil birçok bölgede hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtilirken, vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.  Depremin ardından 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu?' şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) resmi internet adresinde fay hattı sorgulama ekranını erişime açtı.

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx adresi üzerinden tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulabilirsiniz. Ekranın yan tarafından Faylar sekmesini ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay hattın geçtiğini görebileceksiniz.

MTA 2020 FAY HATTI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

E- devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir. Öncelikle zemin etüdü yaptırılması gerekiyor. Bu etütle fay hatlarına ne kadar mesafede olduğu bilinmelidir. Ev fay hattının üzerindeyse ona göre tedbirler alınabilir. Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil. Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.