Hava Durumu

EYT müjdesi çileye döndü! Geceden sıraya girdiler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 milyon 250 bin vatandaşın EYT düzenlemesiyle emekli olacağını duyurmasının ardından SGK binalarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Zamlı ödeme yapmadan işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar İstanbul'da geceden sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2022 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
EYT müjdesi çileye döndü! Geceden sıraya girdiler...

Milyonlarca insanın uzun bir süredir beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için nihai karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 öncesi işe giren kadınların 20 ve erkeklerin ise 25 yılını ve primlerini doldurmaları durumda emekli olabileceklerini açıkladı.

Fakat asgari ücrete yapılan yüzde 54’lük zam sonrası askerlik ve doğum borçlanması da artırılacak. Şu anda bir günlük doğum ve askerlik borcu en az 69 TL en fazla 517 TL olurken, 1 Ocak 2023’ten itibaren yeni asgari ücretin yürürlüğe girmesiyle bir günlük borçlanma minimum 107 TL’ye, maksimum prim ise 800 TL olacak. EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar ise zamlı ödeme gelmeden işlemlerini bir an önce yaptırabilmek için, sabaha doğru SGK binalarının önünde toplanmaya başladı.

GECEDEN SIRAYA GİRDİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yoğunluk göz önünde bulundurularak cumartesi günü de açık olacağı açıklanan merkez önünde sıra için bekleyen vatandaşların, kendi aralarında liste oluşturarak sıra için isim yazdıkları görüldü.

Bazı vatandaşların sırada beklediği görülürken, bazıları ise aracının içinde uyudu.

Sıra bekleyenlerden Mehmet Akar, sıranın çok olması yüzünden erken saatte gelmeyi tercih ettiğini, askerlik borçlanması yapmak için sıraya girdiğini söyledi.

Kemal Çınar da sıraya girmek için saat 03.00'te geldiğini, aracında dinlendikten sonra sıraya girdiğini belirterek, "Askerlik borçlanması yapacağım, 11 ay, 7 bin iş gününü tamamlayacağım. Sıra beklerken, arabamın içinde bekledim." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.