Hava Durumu

İçişleri Bakanlığı'ndan 'sessiz istila' açıklaması!

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan 'Sessiz istila' etiketi altında yapılan paylaşımlarla ilgili açıklama geldi. Paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54’ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu belirten Çataklı "Yalanı attılar, yaydılar ve bunda ısrar ettiler. Küçük bir kısmını paylaştığım örneklerden de anlaşılabileceği üzere çok açık bir provokasyon ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2022 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2022 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İçişleri Bakanlığı'ndan 'sessiz istila' açıklaması!

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı sosyal medyada yayılan 'sığınmacı' paylaşımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çataklı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız. Binlerce kişinin çalıştığı, pek çok dijital alt yapının, veri kayıt sistemlerinin olduğu kurumların paylaştığı resmi verilerin yerine, hiçbir bilimsel temeli olmayan, tamamen uydurma, hesabı kitabı olmayan, sosyal medyada gelişi güzel telaffuz edilen maksatlı sayılara itibar etmemiz isteniyor.

Bu işlerin sahada fiilen nasıl yürüdüğünü bilmeyen insanların, FETÖ ve PKK menşeli sosyal medya hesapların desteğiyle yaptıkları, kirli bir propaganda ve algı oyunundan başka birşey değildir. Bunları özellikle bot hesaplarla gerçekleştiriyorlar. 30-40 tane hesap, bazen tek kişi tarafından yönetiliyor. Bot hesapların örgütsel dağılımına baktığımızda da yüzde 31’inin FETÖ yanlısı, yüzde 12’sinin de PKK/KCK yanlısı olduğunu görüyoruz.

"AÇIK BİR PROVAKASYON İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Yalanı attılar, yaydılar ve bunda ısrar ettiler. Küçük bir kısmını paylaştığım örneklerden de anlaşılabileceği üzere çok açık bir provakasyon ile karşı karşıyayız. Kamunun paylaştığı rakamları kendilerine göre yuvarlatarak sayıları manipüle ediyorlar. Türkiye'de toplam 5 milyon 500 bin yabancı bulunmaktadır. Bunların tamamı sığınmacı değildir.

1 MİLYON SURİYELİ'NİN GERİ DÖNÜŞÜ

1 milyon Suriyeli’nin gönüllü geri gönderilmesi yönelik hazırlanan çalışmanın sonuna gelindi. 13 güvenli yer belirlenmiş 250 bin konut yapımını kapsayan projeler hazırlanmıştır. Detaylar kamuoyuna sayın Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacaktır. Bazı şahısların milli bütçeden yapıldığına dair bir dezenformasyonu var. Bu proje uluslararası yardım kuruluşları tarafından finanse edilecektir. "

"200 BİN 958 SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ"

Yarın birileri kalkıp biri ben Van'da İranlı istemiyorum, öbürü Bulgar istemiyorum, diğeri Ukraynalı istemiyorum derse bunun sonu nereye gidecek. Herkesin iyi düşünmesi gerekiyor. 2011 yılından bu yana 200 bin 958 Suriyeli vatandaş yapılmış bunun 47 bini Türkmen'dir. Özellikle söylüyorum. "

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.