Hava Durumu

İlan sitelerinde hareket başladı, vatandaşlar yarışa girdi: 'TOGG alacağım için satılık'

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla TOGG’un Gemlik tesisinin açılışı gerçekleşirken, ilk seri üretim aracı banttan inmişti. Milyonlarca vatandaş TOGG’un mart ayında piyasaya çıkışını beklerken, şimdiden ilan sitelerinde yoğunluk başladı. Pek çok vatandaş aylar öncesinden aracını satışa çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2022 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2022 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İlan sitelerinde hareket başladı, vatandaşlar yarışa girdi: 'TOGG alacağım için satılık'

Dün Cumhuriyetin 99.’uncu yıl dönümünde Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’nun (TOGG) Bursa Gemlik’teki fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İlk otomobil seri üretim bandından inerken, mart ayına kadar burada üretilecek olan araçlar teste gidecek. 

VATANDAŞLAR MART AYINI BEKLİYOR 

Çeşitli testleri geçmesinin ardından TOGG 2023 yılının mart ayında satışa sunulacak. İlk etapta şubat ayında ön talep toplanacak. TOGG’un satışı bayi üzerinden değil direkt olarak temas noktaları üzerinden gerçekleşecek. İlk temas noktası Zorlu Center’da yapılacakken, ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 temas noktası kurulacak. 

VATANDAŞLAR ŞİMDİDEN ARAÇLARINI SATIYOR 

TOGG’un mart ayında piyasaya gireceği düşünüldüğünde daha aylar öncesinden pek çok vatandaşın aracını satışa çıkardığı gözleniyor. 

İlan sitelerinde vatandaşların ‘TOGG alacağım için aracımı satıyorum’ diyerek ilan verdikleri ve bu tip ilanların sayısının arttığı görülüyor.

TOGG C-SUV’A 6 FARKLI RENK SEÇENEĞİ

TOGG dün yaptığı paylaşımla 2023’ün ilk çeyreğinde satışa sunacağı C-SUV modelinin renklerini paylaştı. Açıklamada, C-SUV’un 6 farklı renk seçeneğine sahip olacağı ve bu renklerin isimlerini Türkiye’nin güzelliklerinden aldığı belirtildi. İsimler ise Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale şeklinde sıralandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’i temsilen TOGG’un yeşil renginin de olmasını istedi. 

'HATCHBACK'TEN VAZGEÇİLDİ  

TOGG’un ilk üretim planı, C-SUV’un ardından 2025 yılında yine C segmentindeki tamamen elektrikli Sedan modelin satışa sunulması, bu modeli de sırasıyla C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modellerinin takip etmesiydi. Ancak, dün gerçekleşen toplantıda Togg CEO’su Karakaş, Hatchback modelden vazgeçtiklerini söyledi.

Karakaş, bunun yerine ‘C-XCOUPE’ gövde tipli bir modelin geleceğini belirtti. Karakaş, değişikliğin sebebini, “Çünkü günümüzde Cross-Coupe diye tabir ettiğimiz, daha dinamik, daha heyecanlı ve hedef kitlemizin de beğenisini daha fazla kazanacak bir Cross-Coupe hazırlayacağız” sözleriyle açıkladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.