Hava Durumu

Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! Bursalı Batu Türkiye'yi ekrana kilitledi...

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon TL'lik soru heyecanı yaşandı! Bursalı olan Batu Alıcı, 11 soruya da doğru cevap vererek 1 milyon TL değerindeki soruyu açtırma başarısı gösterdi. 20 yaşındaki Batu Alıcı tüm Türkiye'yi ekrana kilitledi. Batu Alıcı, son soruya cevap vermemeyi tercih etti. Çeki kabul eden Alıcı, 400 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2022 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2022 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! Bursalı Batu Türkiye'yi ekrana kilitledi...

20 yaşındaki Batu Alıcı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektrik Mühendisliği bölümünde okuyor. Aslen Bursalı olan Batu'nun Milyoner yarışmasındaki performansı izleyenlerin dikkatinden kaçmadı. 400 bin TL'lik sorudaki Mustafa Kemal Atatürk'ün özlük bilgilerini de doğru yanıtlayan Batu, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

SON SORUYA GELDİ...

 Mustafa Kemal Atatürk sorusuna verdiği cevapla yarışmanın son sorusuna gelen Batu Alıcı bu akşam 1 milyonluk soruyu açtırdı. Batu Alıcı, soru öncesinde "Çok güzel mesajlar aldım. Aradılar, tebrik ettiler. Çok mutlu oldum insanlardan iyi mesaj alınca." ifadelerini kullandı.

Herkesi ekrana kilitleyen 1 milyonluk soru belli oldu. İşte merak edilen o soru:

"Hangisi 'Dede Korkut Hikayeleri'ndeki karakterlerden biri değildir?"

Şıklar;

A) Bala Hatun, (Doğru cevap)

B) Banu Çiçek,

C) Bamsı Beyrek

D) Bayındır Han olarak verildi.

ÇEKİLME KARARI ALDI

Batu Alıcı, son soruya cevap vermemeyi tercih etti. Çeki kabul eden Alıcı, 400 bin liralık ödülün sahibi oldu. Sorunun doğru yanıtı ise Bala Hatun olarak açıklandı.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE YILLAR SONRA TARİHİ AN

20 yaşındaki Batu Alıcı, 3 yıl sonra milyonluk soruyu açtıran ilk yarışmacı oldu.

DEDE KORKUT KİMDİR?

Dede Korkut (Korkut Ata), Oğuz Türklerinin eski destanlarında yüceltip kutsallaştırılmış; bozkır hayatının geleneklerini ve törelerini çok iyi bilen, kabile teşkilatını koruyan efsanevi bir bilgedir ve Türkler'in en eski destanı olan Dede Korkut Kitabındaki hikayelerin anlatıcısı ozandır.

BALA HATUN KİMDİR?

Bala Hatun, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin ikinci eşidir. Aynı zamanda Bala Hatun Şeyh Edebali'nin kızı olarak bilinmektedir.

BANU ÇİÇEK KİMDİR?

Banu Çiçek, Dede Korkut hikâyelerinde geçen Bağnu diye anılan mitolojik karakterdir. Kam püre'nin oğlu Bamsı Beyrek'in beşik kertmesidir. Oğuz boylarında kadınların eşit haklara sahip olduğunun en önemli, en belirgin simgesidir. Banı Çiçek diye de geçer.

BAMSI BEYREK KİMDİR?

Bamsı Beyrek, Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

BAYINDIR HAN KİMDİR?

Türk söylencelerinde adı geçen efsanevi kağan. Bayundur Han olarak da bilinir. Korkut Ata öykülerinde Han’lar Han’ı olarak tanımlanır. Bayındır Han hükmettiği halka her sene büyük şölen düzenler, yiyecek ve içecek yağma ettirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.