Hava Durumu

Kurum'a 'Asgari ücretli hem TOKİ taksitini hem kirasını nasıl ödeyecek?' diye soruldu, yanıtı gündem oldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusunu, "Biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" sözleriyle yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2022 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2022 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kurum'a 'Asgari ücretli hem TOKİ taksitini hem kirasını nasıl ödeyecek?' diye soruldu, yanıtı gündem oldu...

Yüzyılın en büyük sosyal konut projesi olarak gösterilen projenin detaylarını önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detayları paylaşmasıyla birlikte dün de konut projesi için başvurular başladı. Son rakamlara göre şu ana kadar 865 bin vatandaş proje için başvuru yaptı.

AYLIK TAKSİTLER DE BELLİ

Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 850 bin TL fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile alınabilecek. Ancak kirada oturan asgari ücretli vatandaşların hem TOKİ taksitlerini hem de kendi ev kiralarını nasıl ödeyecekleri merak konusu oldu.

KURUM'A ASGARİ ÜCRETLİ VATANDAŞLAR SORULDU

Bu durum, CNN Türk canlı yayınına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soruldu. Kurum, "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı.

"680 bin liraya 2280 lira taksitten bahsediyoruz. Aylık hane halkı gelirine baktığımızda aslında yüzde 30'u konut ve kira giderlerine gider. Bu çerçevede biz konutların sözleşmelerini bitmeye yakın 1, 1,5 yıl kala yapıyoruz. Orada 1 yıllık süreçte ikisini beraber ödemek durumunda kalacaklar. Burada da hayal ettiği bir projeye ulaşacak. Ev sahibi olacak. O belki 1 yıl sıkıntı çekecek, ilave iş yapacak, belki mesainin dışında çalışmak zoruna kalacak, belki eşi de çalışacak. Asgari ücretli bir vatandaşımızdan bahsediyorum. Tabii ki 5500 lira alıyor. Hem ev kirası ödüyor, hem buraya taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. 1 yıl siz de takdir edersiniz ki biraz dişini sıkarak, biraz eşinden dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.