Hava Durumu

Menzil tarikatının lideri hayatını kaybetti!

Nakşibendi tarikatının bir kolu olan Menzil Tarikatı şeyhi i Abdulbaki Erol hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Menzil tarikatının lideri hayatını kaybetti!

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği 74 yaşındaki Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol hayatını kaybetti. Menzil Cemaati Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni ismini kullanan Erol, İstanbul'da cemaate bağlı bir hastanede tedavi görüyordu. Erol'un tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği açıklandı. 

CEMAATTEN BİLGİLENDİRME

Cemaatten yapılan açıklamada; sağlık sorunu olanların, kadın ve çocukların yoğunluktan etkilenmemeleri için taziye ziyaretlerini ertelemeleri istendi. Öte yandan yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdülbbld Elhüseyni hazretlerinin cenaze namazı Menzil'de kılınacaktır. Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım. Cenaze namazına iştirak etmek isteyen kardeşlerimiz mümkün olduğunca toplu bir şekilde Menzil'e gidebilirler. Kara yoluyla gideceksek navigasyon uygulamaları üzerinden trafik durumunu takip edelim. Uygun güzergahları kullanalım. Cenaze namazına yetişmek için süratli araç kullanmayalım; trafik kurallarına uyalım. Cenaze namazına yetişemediğimiz için üzülmeyelim. Gavs-ı Sani hazretlerinin aile fertleri Menzil'de taziyeleri kabul etmeye devam edecektir."

ABDULBAKİ EROL KİMDİR?

Merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatının (Nakşibendi tarikatı) "şeyh"idir. Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu.

EROL’UN ÇOCUKLARI VE HALİFELERİ

Abdulbaki Erol'un yedi halifesi bulunuyor. İkisi hayatta değil. Hayatta olan 5 halifesinden 2’si beş erkek evladından olan torunları. İsimleri Seyyid Muhammed Saki ve Seyyid Muhammed Fettah. Seyyid Abdulbaki Erol’un halifeleri şu şekilde sıralanıyor;
1- Seyda Molla Hıdır (ks) Hz. (Vefat etti) / Mardin
2- Seyda Molla İbrahim (ks) Hz. (Vefat etti)
3- Seyda Molla Seyyid Mustafa (ks) Hz. / Mersin
4- Seyda Molla Abdurrahman (ks) Hz.
5- Seyda Molla Nezir (ks) Hz. / Hakkari
6- Seyda Molla Seyyid Muhammed Saki (ks) Hz. / Menzil
7- Seyda Molla Seyyid Muhammed Fettah (ks) Hz. / Menzil
8- Seyda Molla Şeyhmus Ertekin (ks) Hz. / Şanlıurfa

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.