Hava Durumu

'Solucan yağmuru' videosunun sırrı çözüldü! 2 seçenek üzerinde duruluyor...

Çin'in başkenti Pekin'de insanların ve araçların üzerine yağmur gibi solucan yağdığı şeklinde gündem olan video, görenleri hayrete düşürdü. Şehirde insanlar bu nedenle şemsiye ile dolaşırken, solucan olduğu öne sürülen nesnelerin aslında şah dut fidanı veya kavak çiçeği olabileceği değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
'Solucan yağmuru' videosunun sırrı çözüldü! 2 seçenek üzerinde duruluyor...

Çin'de sosyal medyada paylaşılan bir videoda tüm araç ve caddeleri yağmur gibi solucanların kapladığı görülüyor. Aynı görüntülerin devamında işe giden ve günlük rutin işlerini yapan vatandaşların solucanlardan korunmak için şemsiye kullandıkları görülüyor.

"KIYAMET"E BENZETTİLER

Yaşanan durumla ilgili Çinli yetkililer henüz bir açıklama yapmazken bazı sosyal medya kullanıcıları da olayı kıyamet alameti olarak değerlendirip "Kıyamet geldi" yorumunu yaptı.

İKİ SEÇENEK ÜZERİNDE DURULUYOR

Birçok ülkede gündem yaratan olay sonrasında söz konusu durumun sebebine ilişkin iki iddia ortaya atıldı. Bunlardan birincisi; solucan olduğu iddia edilen nesnelerin aslında, şah dut fidanı olarak bilinen bir bitki olduğu yönünde. Yağmur ve rüzgarın etkisiyle şah dut fidanının yapraklarının bu şekilde yerlere savrulduğu düşünülüyor. İkinci olaraksa solucan olduğu düşünülen parçaların aslında kavak çiçeği olduğu tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.