Hava Durumu

Suriye'de 'Türkiye'deki Suriyeliler dönmesin' protestosu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 1 Milyon Suriyeli'nin geri dönüş projesini Afrin'de Suriyelilerin protesto ettiği bildirildi. Afrin'de yapılan basın açıklamasına katılan Suriyeliler, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarının geri gelmemesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Suriye'de 'Türkiye'deki Suriyeliler dönmesin' protestosu!

Suriye'deki iç savaşın etkisiyle Türkiye'ye geçici koruma statüsüyle göç eden çok sayıda mültecinin geri dönüşüne yönelik tartışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" diye açıklama yapmıştı. Daha sonra yaptığı bir konuşmada da "Suriyelileri göndermeyeceğiz" diyen Erdoğan'ın iki farklı açıklama yapması gündemdeki yerini korurken, Suriye'de de dikkat çeken bir olay yaşandı.

Afrin'de yaşayan Suriyeliler, Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönüşüne yönelik, İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyası ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle başlatılan 77 bin briket evin 57 bin 306'sını tamamlanmasını protesto etti.

Bir araya gelerek basın açıklaması yapan Suriyeliler, Suriyelilerin ülkeye geri gelmemesi için çağrıda bulundu. Sosyal yaşantılarının bozulacağını belirten Suriyeliler, "O zaman biz neden kaldık, bunca zorluğu çektik" diyerek eylem yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Türkiye'nin daha önce dünyanın milli gelirine göre en çok yardım yapan ülkesiyken, şimdi artık tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi durumuna geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" diye konuşmuştu.

Erdoğan, mart ayı ortasında yaptığı konuşmada ise "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz." demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.