Hava Durumu

'Suriyeliler, bedava aldıkları bebek mamalarını at çiftliklerine satıyor'

At çiftliğinde atlara verilen yemeğin içine bebek mamasının konulduğunun anlatıldığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. At çiftliğinde çalışan kişinin atların öğününün tarifini aktardığı görüntülerde, Suriyelilerin, bedava aldıkları bebek mamalarını at çiftliklerine sattıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2022 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
'Suriyeliler, bedava aldıkları bebek mamalarını at çiftliklerine satıyor'

Bir at çiftliğinde çalışan şahsa atların nasıl beslendiğinin sorulmasının üzerine verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.  Şahıs, kendisine "Atlarınızı nasıl besliyorsunuz?" sorusunun sorulması üzerine "Atlarımıza ezme veriyoruz. Ezmenin içine bebek maması katıyoruz. Hem sabah hem akşam, günlük iki öğün." dedi.

DETAYLI OLARAK ANLATTI

Görüntülerde şahıs 2 kilo arpa ezmenin içine 2 kutu bebek maması koyarak nasıl yapıldığını gösterdi. Bebek mamasının reçeteyle satılan bir mama olduğu ifade edildi. Şahıs, her bir yemeğe iki tane koyduklarını söyledi. Tarifi detaylı olarak anlatan şahıs, karıştırdıktan sonra atın önüne götürüp yemeğine döktüklerini söyledi.

SURİYELİLERDEN ALDIKLARINI SÖYLEDİ

Bu bebek mamalarının nereden temin edildiğinin sorulması üzerine ise şahıs bebek mamalarını Suriyelilerden aldıklarını ifade etti. Suriyelilerin süt ellerinde olduğu zaman kendileriyle irtibata geçtiklerini dile getirdi.

BİR KOLİ BEBEK MAMASI İÇİN 60 TL

Bu ilaçların eczanede reçete karşılığı bebekler için alındığının belirtilmesi üzerine ise "Fazla olduğu için, bazen bizi arıyorlar, 'bizde fazlalık var, size lazımsa...' diyorlar biz de alıyoruz." şeklinde konuştu. Şahıs, bir koli mamayı 60 TL'ye aldıklarını ve bir kolide 12 adet olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.